FC Slovan Liberec | Představujeme další posilu, záložníka Aleše Nešického
Menu Další Zavřít Zavřít
21.06.2018

Představujeme další posilu, záložníka Aleše Nešického

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Po vlně odchodů se nový realizační tým snaží o kvalitní doplnění kádru. I z tohoto důvodu do týmu přichází Aleš Nešický. Ofenzivní záložník, který doposud působil na jihu Čech v Táborsku.

Aleš Nešický

Český fotbalista narozený 1. června 1992 přestupuje do Slovanu z druholigového Táborska. Jeho cesta do Liberce je však daleko delší. "Jsem takový cestovatel. Táta hrál také fotbal, když jsem začínal v Budějovicích. Poté jsme se přestěhovali do Chrudimi, takže jsem hrál tam. Dále rok v Pardubicích a do dorostu jsem šel do Olomouce. Tam jsem strávil celý dorost, dostal jsem se do B-týmu a pak udělal přestup do Táborska, kde mé působení trvalo 5 let," popisuje svou cestu Nešický i s odkazem na fotbalovou kariéru svého otce, který nasbíral přes sto ligových startů za týmy z Chebu, Drnovic a Českých Budějovic.

Střední záložník nastoupil v dresu Táborska i proti Slovanu, a to konkrétně 1. března 2017 při zápase v MOL Cupu. "Odehrál jsem 30 minut ke konci. Prohráli jsme 1:3. Moc prostoru jsem v tom zápase nedostal. Když jsem šel na hřiště, bylo prakticky po zápase. Hřiště bylo všelijaké. Dokonce se hrálo v novém termínu, protože zápas byl odložen kvůli počasí," vzpomíná na tuto zkušenost.

Do dospělého fotbalu se Nešický zapojoval postupně. Ve druhé nejvyšší soutěži má na svém kontě 10 branek, když 5 z nich vstřelil v právě skončené sezóně. "Hraju na postu středního záložníka, spíše ofenzivnějšího. Troufnu si říct, že jsem technický fotbalista. Umím dát dobrou přihrávku nebo vystřelit," říká o svých schopnostech šestadvacetiletý fotbalista.

Pro Aleše je to poprvé, co bude mít možnost zahrát si nejvyšší tuzemskou soutěž. "Ano, je to moje první štace v nejvyšší soutěži. Jsem rád, že mi dal Slovan tuto příležitost. Věřím, že se prosadím a pomůžu Liberci zpět do evropských pohárů," uzavírá Nešický.

David Sixta a Aleš Nešický


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont Pepsi
Mediální partneři
rtm plus Rádio Impuls