FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Teplice 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít
27.08.2011

5. kolo: FC Slovan Liberec vs. FK Teplice 0:2 (0:0)

Michal Vít
V rámci 5. kola Gambrinus ligy vyhrály Teplice v Liberci v poměru 0:2. Tým extrenéra Rady přežil v prvním poločase několik tutovek Slovanu, aby sám v úvodu druhé půle dvakrát skóroval a po šesti letech tak dobyl stadion U Nisy. Slovan již na zvrat utkání neměl sílu a hosté hru kontrolovali až do konce zápasu. Po čtyřech vydařených kolech tak přišla první porážka Slovanu v sezóně 2011/2012.
5.kolo, sobota 27.8.2011, 19:20
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:2
(0:0)
FK TepliceFK Teplice
FC Slovan Liberec: D. Bičík - T. Gebre Selassie, J. Nezmar, J. Polák, J. Fleišman - M. Rabušic, L. Vácha, T. Janů (71. M. Bosančić), J. Štajner, M. Breznaník - J. Blažek (63. J. Šural).
FK Teplice: T. Grigar - V. Ježdík, P. Lukáš, M. Smejkal, A. Rosa - T. Vondrášek, A. Ljevakovič, A. Čajič, V. Stožický (73. E. Vůch) - Š. Vachoušek (62. L. Zoubele), A. Mahmutovič (90. M. Jindráček).
Branky: 48. Mahmutovič, 56. Ljevakovič ŽK: Nezmar, Blažek – Čajič, Vachoušek, Smejkal. Rozhodčí: Jílek – Večeřa, Dobrovolný.
Diváci: 4750

Reportáž

Úvodní minuty zápasu se hrály převážně ve středu hřiště. V 9. minutě si první šanci utkání připravily Teplice. Mahmutovič se uvolnil ve vápně a poslal střílený centr na přední tyč, kde míč tečoval směrem na branku Vondrášek. Bičík však balón vyrazil a následnou dorážku pak zlikvidoval skluzem Breznaník. O dvě minuty později se poprvé o slovo přihlásil i Slovan. Fleišman dostal míč do vápna, kde ho přihrál na zcela osamoceného Blažka. Ten si položil dva obránce, ale soupeř i přesto dokázal jeho střelu zblokovat.

Další šance Slovanu přišla ve 20. minutě, kdy Breznaníkův centr na zadní tyč našel zcela osamoceného Gebreho, před kterým zívala prázdná branka. Náš krajní obránce však z prudkého centru trefil pouze boční síť. O další čtyři minuty později přišly další dvě tutovky Slovanu. Nejprve se po rohovém kopu dostal míč ke zcela osamocenému Polákovi, kterého skvělým vyběhnutím vychytal brankář Grigar. Z následného rohového kopu si Slovan znovu vypracoval závar před hostující brankou, ale ani tentokrát naši hráči na Grigara nevyzráli.

V této chvíli již hrál Slovan s přeskupenou základní sestavou, když se Blažek stáhl na pravý kraj záložní řady. Do útoku se naopak vysunuli Štajner s Rabušicem. Tato změna však již do konce poločasu další ohrožení teplické branky nepřinesla. Do šaten tak šli naši hráči za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupil Slovan přímo hrůzostrašně. Hned z první standardní situace se po Stožického rozehrávce trefil do sítě hlavou Mahmutovič - 0:1. O osm minut později se pak ze třiceti metrů opřel do míče Ljevakovič. Jeho střelu o zem Bičík špatně odhadl a míč tak gólmana Slovanu přeskočil - 0:2.

Naši hráči se z této studené sprchy dlouho vzpamatovávali. Vzrůstající tlak si tak Slovan začal vypracovávat až po 65. minutě. To ve velké příležitosti vychytal Grigar tváří v tvář Šurala. Z protiútoku pak zahrozili i Teplice, kde Čajič z malého vápna trefil pouze nohy Bičíka.

Slovan bohužel neměl na zvrat utkání sílu. Hosté pozorně bránili, kontrolovali hru a mohli Čajičem přidat i třetí gól. Naši hráči tak po čtyřech vydařených kolech poprvé v sezóně 2011/2012 prohráli.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ermeg iQLANDIA
Mediální partneři
eFotbal Hattrick