FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Č. Budějovice - FCSL 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít

1.kolo, neděle 30.7.2006
SK Dynamo Č. Budějovice SK Dynamo Č. Budějovice
0:2
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
SK Dynamo Č. Budějovice: M. Filipko - J. Kladrubský, D. Horejš, J. Skála, J. Bureš - J. Gruber, I. Dvořák, K. Poborský, J. Plocek - J. Svátek, L. Baláž
FC Slovan Liberec: M. Čech - P. Šinglár, T. Zápotočný, P. Košťál, T. Janů - T. Frejlach, R. Hochmeister, I. Hodúr, J. Bílek, D. Pudil - J. Blažek
Branky: 10. Frejlach, 75. Blažek ŽK: 3:0. Rozhodčí: Kocián - Novák, Pelikán, Kovařík.
Diváci: 62

Reportáž

Naši hráči vstoupili do utkání s jedním útočníkem Janem Blažkem. Ze zálohy jej ale měli doplňovat Pudil, Hodúr a Frejlach.

Od prvních minut byli naši hráči aktivnější, už ve 4.minutě poslal vizitku brankáři domácích Šinglár. Filipko byl ale pozorný. V 10. minutě se ale naši borci radovali z vedoucí branky. Pudil kopal rohový kop, Zápotočný přehlavičkoval brankáře a za hranicí vápna se do balonu opřel Frejlach. Balon proskákal vápnem a patrně s mírnou tečí skončil u levé tyče domácí branky - 0:1.

I nadále byli naši aktivnějším týmem. Zvlášť Blažek byl hodně vidět. Ve 13. minutě se ještě neprosadil, o tři minuty později už zakončoval - brankář se za balonem jen ohlédl, ten ale skončil mimo. V 19. minutě střílel těsně nad Janů, a ve 23. minutě těsně vedle Hodúr.

Domácí v první půl hodině předvedli jen několik brejků, které ale skončili před naším vápnem. Ve 34. minutě pak bylo utkání na 11 minut přerušeno. Na stadionu totiž zhasla světla.

Po nucené přestávce bylo aktivnější domácí mužstvo. Hrálo se převážně před naší brankou, šanci si ale hráči Dynama nepřipravili. Do kabin jsme šli se zaslouženým jednobrankovým náskokem.

Ve druhé půli zvedli domácí hráči hlavu a více než dvacet minut byli lepším týmem. První velkou příležitost Dynama zazdil v 52. minutě Baláž, když ve vyložené šanci prováhal moment ke střele. Dynamo mělo územní převahu, gólové šance nikoliv. Nátlakovou hru soupeře jsme se pokoušeli potrestat z brejků, dlouho jsme ale nebyli úspěšní.

V 75. minutě jsme se ale dočkali gólové pojistky. Na vlastní půlce nastartoval rychlé nohy Blažka přesnou přihrávkou Hodúr. Blažek vyhrál běžecký souboj s domácím kapitánem Skálou, udělal kličku brankáři a do prázdné branky zavěsil - 0:2.

Domácí inkasovaný gól spražil. Přesto si ale v 83. minutě připravili dvě gólové šance. Své kvality ale prokázal brankář Čech. Nejdříve servíroval Adamec balon na hlavu Dvořáka, jeho gólovou hlavičku Čech fantasticky vyrazil na roh. Po něm se zase vrhl do rány Mrkvičky, ten našeho golmana neprostřelil ze dvou metrů.

Po této situaci naši už kontrolovali hru a dokráčeli si pro tři cenné body.

Ohlasy trenérů

Vítězslav Lavička: Vítězství jsme si zasloužili, zejména v první půli jsme byli lepším týmem. Po nucené pauze se hra trochu vyrovnala. Je pravda, že na začátku druhé půle jsme se dostali trošku pod tlak a utkání rozhodla naše druhá branka po dobře vyřešené brejkové situaci. Musím tým za dnešní výkon pochválit.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Eurovia
Mediální partneři
Beat radio Hattrick