FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Brno 1:0
Menu Další Zavřít Zavřít

32.kolo, sobota 12.4.2014, Městský stadion
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:0
(0:0)
FC Zbrojovka BrnoFC Zbrojovka Brno
FC Slovan Liberec: Kubát – Čuřík, Zitka, Janků, Chlumecký - Šustr, Otta (85. Linhart) - Kaiser (87. Jakimič), Ondráček (90+2. Kukla), Knejzlík (90. Barac) - Řehák (46. Polívka).
FC Zbrojovka Brno: Halouska – Krejčíř (84. Danihel), Bednář, Sedlo, Boček - Sedláček (65. Kučera), Krištof, Weber, Štrombach (81. Sodomka), Pazourek - Přichystal.
Branky: 75. Polívka. ŽK: 5:0 (23. Řehák, 35. Šustr, 50. Chlumecký, 88. Linhart, 90. Knejzlík). ČK: 1:0 (63. Šustr). Rozhodčí: Hrubeš – Monik, Vokřínek.
Diváci: 50

Reportáž

Brněnská Zbrojovka vstoupila do utkání o něco aktivněji. První šanci na skórování si však paradoxně připravily mladé naděje Slovanu. Čuřík se v osmé minutě šikovně prosmýkl do pokutového území a z ostrého úhlu vypálil, gólmana Halouska však neprostřelil.

Hosté z Moravy odpověděli o pár minut později. Bednář se chopil exekuce volného přímého kopu zhruba z dvaceti metrů a nemířil vůbec zle. Technickou střelu musel na poslední chvíli vytěsnit pohotový gólman Kubát.

S přibývajícím časem se hra více vyrovnala. Diváci si tak na další zajímavé situace museli počkat do samého závěru prvního poločasu. Šikovný výpad Knejzlíka po levé straně mohl v úvodní branku přetavit Ondráček, který dostal ideální přihrávku před branku, kterou ale trestuhodně minul.

Zbrojovka na nic nečekala a hned z následné akce také ohrozila libereckou branku. Střílející Přichystal ale ztroskotal na dalším dobrém zásahu domácího gólmana. Víc už toho oba týmy nestihly a do šaten tak odcházely za bezbrankového stavu.

Lepší vstup do druhého poločasu měli domácí. Čtyři minuty po změně stran zahrozil Polívka, jenž se dostal na malém vápně k hlavičce, kterou ale dokázal zlikvidovat gólman soupeře. V šedesáté třetí minutě ale přišla pro svěřence trenéra Holeňáka komplikace v podobě vyloučeného Šustra, který musel po druhé žluté předčasně ze hřiště.

Mladíci Slovanu se ale oslabení nezalekli a dál pokračovali v aktivním přístupu. Zato byli také v sedmdesáté páté minutě odměněni. Tomáš Polívka pláchl bránícím obráncům a svůj třicetimetrový sprint zakončil přesným přízemním zakončením k pravé tyči - 1:0.

Hosté poté zvýšili aktivitu a snažili se vyrovnat. Liberečtí mladíci si však závěrečné minuty pohlídali a o velmi cenné tři body se obrat nenechali.

Ohlasy trenérů

Miroslav Holeňák (Slovan Liberec): "Dnes to bylo bojovné utkání proti velmi kvalitnímu týmu. Hráči podali poctivý výkon v defenzivě. Jsem rád, že jsme podruhé za sebou neinkasovali a udrželi jsme čisté konto. Naopak jsme se konečně prosadili gólově, když brejkovou situaci využil Polívka a dal vítězný gól. Těší mě to o to víc, protože v té době jsme hráli bez vyloučeného Šustra a tým prokázal velký charakter."

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Realmont AAA Auto
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna