FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Mladá Boleslav 0:0
Menu Další Zavřít Zavřít
28.09.2014

V duelu s Mladou Boleslaví gól nepadl, náš tým tedy již pošesté v sezoně remizoval

Dominik Jakubec
Liberec - V neděli v podvečer uzavřeli naši hráči 9. kolo Synot ligy duelem proti Mladé Boleslavi. V utkání plném šancí nakonec kralovali brankáři a po bezbrankové remíze se oba týmy rozešly s jednobodovým ziskem. Pro nás se jedná již o šestou remízu v sezoně.
9.kolo, neděle 28.9.2014, 17:30, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
0:0
(0:0)
FK Mladá BoleslavFK Mladá Boleslav
FC Slovan Liberec: Kolář – Coufal , Pimpara, Karišik, Fleišman (C) – Soungole (82. Dydowicz), Pavelka – Hadaščok (46. Mudra), Ďubek, Frýdek (64. Calazans) – Šural.
FK Mladá Boleslav: Hruška – Kysela, Navrátil, Hůlka, Bořil – Tavares, Ščuk (C) – Ďuriš, Šisler (60. Zahustel), Skalák (87. Magera) – Wágner (90. Smejkal).
ŽK: 69. Skalák, 73. Tavares, 90. Bořil, Rozhodčí: Zelinka – Pelikán, Vysloužil.
Diváci: 4332

Reportáž

V úvodních minutách byl náš tým častěji u míče, těžko se ale prokousával hradbou ve svítivě zelených dresech. Nadějně zpočátku vypadal Coufalův centr z pravě strany, ten ale nakonec neškodně zaplul do Hruškových rukavic. V ještě lepší pozici se na konci úvodní desetiminutovky ocitl Frýdek, svou slabší pravou nohou ale z první zamířil pouze těsně vedle. Zuby vycenili také hosté, když po Skalákově pobídce pálil Ščuk, gólman Kolář se ale natahoval zbytečně, neboť míč minul jeho branku.

I tak ale útočil hlavně Slovan. Zpoza vápna se nebezpečně do míče opřel David Pavelka, jeho rána levačkou ale minula svůj cíl. Po dvaceti minutách hry se Pavelka se Šuralem a Hadaščokem hnali do přečíslení, záložníka s osmičkou na zádech ale na poslední chvíli obrana zastavila a odvrátila míč na roh. Po centru Martina Frýdka na zadní tyč se do míče parádně opřel Jiří Pimpara a dokázal hlavou překonat gólmana Hrušku, za něj ale zaskočil jeden ze stoperů a z brankové čáry balon odkopl do bezpečí.

Vůbec největší šanci dosavadního průběhu měl na kopačce Tomáš Ďubek. Dostal od Pavelky ideální pas na hranici velkého vápna a nikým nehlídaný vypálil do protipohybu Aleše Hrušky, ten ale dokázal vykopnout jeho střelu nohou a nadále tak udržel bezbrankový stav.

Hra se postupem času trochu uklidnila a zpomalila, naši hráči ale i tak nadále ohrožovali Hruškovu branku. Z trochu nenápadné akce hlavičkoval po Ďubekově centru Martin Frýdek a Hruška měl co dělat, aby míč vyrazil nad břevno. Otevřít skóre mohl také kanonýr Josef Šural, který dostal balon ve vápně a v cestě už mu stál pouze Hruška, ten ale nakonec Šuralův přízemní centr vystihl a vyrazil. A Boleslav málem neproduktivitu trestala. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko přiletěl na zadní tyč naší branky nebezpečný centr a Ondřej Kolář musel vytasit ze svého repertoáru skvělý zákrok, aby zastavil hlavičku dotírajícího Hůlky. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

V úvodu druhé půle již hra tolik atraktivní nebyla. Slovan byl i nadále aktivnější a držel míč na kopačkách, přechod do útoku ale komplikovaly časté nepřesnosti v rozehrávce. V obrovské šanci se tak objevila až po hodině hry Mladá Boleslav. Zcela osamocen pálil ve velkém vápně Skalák, jeho ránu ale vykopl Ondřej Kolář. Míč se odrazil pouze k dalšímu hráči v mladoboleslavském dresu, Tomáši Wágnerovi, i tentokrát se ale zákrokem zaskvěl mladík Kolář a nadále tak odmítal inkasovat.

S bezbrankovou remízou se nechtěl smířit ani jeden tým. Po standardní situaci Tomáše Ďubeka hlavičkoval Josef Šural a Hruška se musel pořádně natahovat, aby na míč dosáhl. Na druhé straně pálil po nedůrazu naší obrany uvnitř pokutového území Tomáš Wágner, Ondřej Kolář ale opět předvedl skvělé reflexy a balon vyboxoval do bezpečí.

Hra se doslova přelévala ze strany na stranu a v další dobré příležitosti se ocitl David Pavelka, jehož přízemní střelu k tyči musel Hruška konečky prstů vytěsňovat z brankového prostoru. Gólem zaváněl na druhé straně centr Skaláka, který prolétl pokutovým územím a nakonec na něj ke štěstí našeho týmu nedosáhl ani jeden z dotírající dvojice Mladoboleslavských. O chvíli později hlavičkoval Ďuriš a zdálo se, že Kolář v klidu míč zachytí, místo toho ho ale trochu nešťastně vyrážel pouze na břevno.

Činit se musel také Hruška. Po Mudrově pumelici jen tak tak dokázal vytěsnit míč na rohový kop. Zkušeného gólmana protáhl také skákavou střelou David Pavelka, Hruška byl ale na svém místě včas a nebezpečí zažehnal. V nastavení již k žádnému přímému ohrožení branky nedošlo, náš tým se tak s Mladou Boleslaví rozešel bezbrankovou remízou.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Samuel Slovák (FC Slovan Liberec): Myslím, že dnešní duel byl velmi zajímavý a také náročný pro obě strany. V první půli jsme byli aktivnější a měli jsme tam asi dvě šance, ze kterých jsme měli dát gól, což ale nakonec nevyšlo. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce už to bylo nahoru - dolů a skórovat jsme mohli jak my, tak soupeř. Chyběl nám klid v zakončení. Nedaří se nám proměňovat šance, což je velká škoda, protože jsme si jich vypracovali poměrně mnoho. Ztráta bodů nás mrzí.

Karel Jarolím (FK Mladá Boleslav): Zápas sice skončil 0:0, mohlo to být ale úplně jinak. Oba týmy měly mnoho šancí, v první půli jich snad měl více Slovan. Hodně nás ale podržel brankář Aleš Hruška, který předvedl několik skvělých zákroků. Ve druhém poločase jsme naopak byli trochu aktivnější my, ale bohužel také gólman Slovanu předvedl parádní výkon. Vzhledem k mnoha šancím ve druhé půli mi je ovšem trochu líto, ze jsme v dnešním utkání nezvítězili.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net SMC
Mediální partneři
Hattrick Náš region