FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Brno - FCSL 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít
21.08.2014

Juniorka podruhé v sezoně prohrála, Zbrojovce podlehla 0:2

Dominik Jakubec
Brno/Liberec - Na půdě brněnské Zbrojovky nastoupila naše juniorka k 5. kolu Juniorské ligy. Chtěla navázat na skvělé výsledky z posledních týmů, to se ale nakonec po vyrovnaném zápase nepodařilo. Brno totiž potřetí v této sezoně využilo výhodu domácího prostředí a zvítězilo 2:0.
5.kolo, čtvrtek 21.8.2014, 15:00
FC Zbrojovka Brno FC Zbrojovka Brno
2:0
(1:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FC Zbrojovka Brno: Veselý – Šural, Sedlák, Sedlo, Černý – Boček, Fojtík (55. Pazourek), Hanuš – Weber (78. Babička), Brigant, Štrombach (64. Přichystal)
FC Slovan Liberec: Bojčuk – Kolár, Chlumecký, Ondráček, Polívka (46. Vojtěšek) – Oliveira, Bělíček, Ambrož (66. Lanfranchi), Kaiser (78. Zitka) – Che Bong, Krejčí (46. Bouška)
Branky: 39. Štrombach, 61. Brigant, ŽK: 14. Šural – 23. Chlumecký, 44. Kaiser, ČK: 83. Chlumecký, Rozhodčí: Hájek – Nádvorník, Polák.

Reportáž

V úvodu zápasu se mnohem lépe dařilo domácímu týmu, jehož dres mimochodem oblékl také Jakub Šural, mladší bratr našeho Josefa Šurala. Krátce po čtvrthodině se do míče tvrdě opřel Fojtík a Danielu Bojčukovi v liberecké bráně muselo v udržení bezbrankového stavu dopomoct až břevno! O chvíli později se na naši branku valil další nebezpečný útok, který ale tentokrát překazil sám Bojčuk a Brigantův pokus vyrazil.

V následujících minutách se tempo hry trochu uklidnilo a už se začínalo zdát, že se do kabin půjde za stavu 0:0. To ale nakonec neplatilo. Šest minut před koncem první půle totiž vyrazil kupředu David Štrombach, až podivuhodně lehce prošel obranou a před velkým vápnem napřáhl ke střele. Tu ještě jeden z našich hráčů tečoval, Bojčuk tedy neměl šanci zareagovat a domácí se ujali vedení. To se mohlo ještě zvýšit, Briganta ale opět vychytal Bojčuk a další skórování už v úvodní pětačtyřicetiminutovce nedopustil.

Přestože sehráli v prvním poločase oba celky poměrně vyrovnanou partii, naši hráči se málokdy dostávali do vyložených tutovek. První vážnější šanci měl až nadějný Brazilec Oliveira, který podobně jako Štrombach napřáhl k dalekonosné dělovce a brankář Veselý se musel pořádně natáhnout, aby jeho pokus vyškrábl z brankového prostoru.

Protože ale začal náš tým více útočit, začala se také otevírat vrátka v naší obraně. A toho dokázali domácí skvěle využít. Po rychlém protiútoku dostal přesný pas zcela osamocený Tomáš Brigant a ten už se napotřetí v zápase nemýlil. Dokázal svou přízemní ranou obstřelit Dana Bojčuka a umístil balon k levé tyči.

Slovan to ale nezabalil a i nadále se pokoušel vyrovnat. Vytvořili jsme si několik dílčích šancí, na gólmana Veselého se ale žádnému z hráčů nedařilo vyzrát. Situaci navíc ještě více zkomplikoval Martin Chlumecký, který šest minut před koncem viděl po druhé žluté kartě také červenou a odešel předčasně do sprch. Žádnou další branku již diváci na stadionu neviděli, z Brna tak odjíždíme s nepořízenou.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO Knorr-Bremse
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna