FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Jablonec 4:0
Menu Další Zavřít Zavřít
25.08.2014

Juniorka díky dvoubrankovým střelcům Dydowiczovi a Matheusovi deklasovala Jablonec

Dominik Jakubec
Liberec - Od 13h hostila na Městském stadionu naše juniorka soupeře z Jablonce. Právě odvěký liberecký rival byl do té doby v Juniorské lize dosud neporažen, svěřenci Davida Vavrušky ale ukázali, že v domácím prostředí body nerozdávají, a rozstříleli své soupeře 4:0.
6.kolo, pondělí 25.8.2014, 13:00, Městský stadion
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
4:0
(2:0)
FK JablonecFK Jablonec
FC Slovan Liberec: Hroššo – Zítka, Vojtěšek, Marcos, Matheus Souza, Dydowicz, Bělíček, Bouška, Kaiser, Frimmel, Bong.
FK Jablonec: Krásný – Tichý, Kovář, Rozkovec, Breda, Kovačevič, Štemberk, Karásek, Štědronský, Gebert, Fantiš.
Branky: 36. Matheus, 42. Dydowicz, 49. Matheus, 67. Dydowicz, ŽK: 69. Dydowicz (LIB) – 39. Štemberk (JAB), 64. Tichý (JAB), Rozhodčí: Nenadál – Kříž, Broš.
Diváci: 280

Reportáž

Už od prvních minut se naši mladíci jevili na hřišti jako aktivnější a převahu měli také na šance. Matheus Souza například po čtvrthodině hry z dobré pozice vypálil, gólman Krásný si ale se střelou dokázal poradit a vyrazil ji. Ve vyloženě gólové akci se o něco později zjevil kanonýr Denis Frimmel, kterému už stál v cestě pouze brankář. Toho sice dokázal obstřelit, pokus ale nakonec zamířil pouze těsně vedle.

O první důvod k radosti se tak postaral až Brazilec Matheus Souza Santos ve 36. minutě. Šikovně se probil levým polem a povedenou ranou na vzdálenější tyč zařídil vedení našeho týmu. To mohlo být o tři minuty později dvojnásobné, po faulu Miroslava Štemberka totiž Daniel Dydowicz vyrazil kopat pokutový kop. Směr jeho rány ale gólman Krásný vystihl a nadále tak držel naděje svého týmu.

Jak se v konečném důsledku ukázalo, talentovaný záložník se nevydařenou penaltou dost možná připravil o skórování hattricku. Chuť si totiž Daniel Dydowicz spravil ještě před koncem první půle. Na hranici šestnáctky si přichystal míč a přesnou ranou zvyšoval na 2:0. Na tom se již před přestávkou nic nezměnilo, stejné hodnoty tedy na světelné tabuli svítily i po příchodu hráčů z kabin.

Také ve druhém poločase pokračovalo parádní představení naší juniorky. Šikovný Matheus Souza Santos si na hranici velkého vápna poradil s dotírajícími obránci a přízemní střelou k tyči dokázal podruhé v zápase propálit Krásného. Třetí branka už znamenala poměrně luxusní náskok, naši hráči tak mohli hrát s mnohem větším klidem na kopačkách, a to zase ústilo v některé pohledné akce týmu. Matheus se například pokoušel přelobovat gólmana a uzavřít svůj gólový účet na tři přesné zásahy, jeho záměry ale gólman přečetl a míč chytil.

Skóre se ve zbývajících minutách přeci jen ještě jednou měnilo. Daniel Dydowicz prokázal skvělou kopací techniku, když z velké dálky napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. Balon se zastavil až v síti. V ojedinělé šanci Jabloneckých se o chvíli později zjevil Štědronský, který se pokusil využít zaváhání druhého Brazilce v našem kádru, Marcose, místo odkryté branky ale trefil pouze její boční síť.

V závěrečných minutách se zápas spíše v klidu dohrával. Hra byla navíc kouskována častými střídáními a k vážnějším zákrokům nakonec již ani jeden z gólmanů nemusel sáhnout. Naše juniorka tak odchází z prestižního derby s vysokým vítězstvím 4:0.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Mattoni Procentrum
Mediální partneři
Rengl Náš region