FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Jablonec - FCSL 0:2
Menu Další Zavřít Zavřít
25.11.2014

U14 MU Jablonec

Lukáš Plšek
V Jablonci vítězně.
16.kolo, sobota 22.11.2014, 11:45, ZŠ Mozartova, UMT
FK Jablonec FK Jablonec
0:2
(0:2)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Jablonec: Gregor, Šimůnek, Michálko, Podzimek, Kobr, Hrušovský, Obršlík, Málek, Vlach, Scholz, Janda, Rulec, Kolář, Špinka, Vobejda, Just, Boštička.
FC Slovan Liberec: Veselý (66’Pešl), Kaiser (59’Wolf), Lochman (50’Matouš Kavan), Chmátal, Brože, Čuřík (50’Šimon Kavan), Jelínek (59’Skořepa), Černický (36’Žďárský), Novák (36’Bulejko), Polyák, Mach.
Střely na branku:1:5
Střely celkem:4:8
Fauly:3:13
Rohové kopy:2:7
U statistik je na prvním místě uváděn domácí tým.
Diváci: 41

Reportáž

Úplně poslední soutěžní utkání starších žáků v tomto kalendářním roce obstaralo derby u sousedů v Jablonci.

Ihned o začátku utkání byla patrná převaha hráčů Slovanu, kteří si v průběhu prvních tří minut vypracovali hned tři slibné šance. V 10.minutě centroval z pravé strany David Čuřík, gólman Gregor míč pouze vyrazil a po následném centru Patrika Nováka zahrál v pokutovém území rukou domácí Šimůnek. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil David Chmátal. Za šest minut centroval opět David Čuřík, gólman Gregor před brankou stáhl Matyáše Kaisera a pískala se druhá penalta, kterou opět proměnil David Chmátal, i když trochu se štěstím. V dalším průběhu hry byl Slovan zřetelně lepším týmem a domácí přehrával. Jediná gólová šance Jablonce v prvním poločase přišla po standardní situaci, kterou jablonečtí nasměrovali do tyče, odražený míč pak chytil Jan Veselý.

Ve druhém poločase byla hra opticky vyrovnanější, domácí zahrávali několik standardních situací, ze kterých ale nedokázali ohrozit branku Slovanu. Ve 48.minutě orazítkoval tyč domácí branky Martin Bulejko, jinak si ale žádný z týmů již nedokázal vypracovat vyloženou gólovou příležitost.

Řekli po utkání:


Lukáš Wolf, Liberec:
"V první polovině jsme měli převahu proti soupeři, více jsme se pohybovali, a celkově jsme byli rychlejší. Jediné 2 góly byly z penalt, které David Chmátal proměnil. Ve druhém poločase jsme hráli o trošku hůř. Soupeř se zlepšil, ale nakonec jsme ani neinkasovali. Škoda, že jsme neproměnili více gólovek."





Marek Brože, Liberec:
"První poločas jsme jasně dominovali, škoda, že jsem nedali gól i ze hry. Druhý poločas byl maličko horší, a moc jsme se nedostávali do šancí, ale Jablonec jsme taky nikam nepustili. Celkově to bylo dobré utkání. "





Ohlasy trenérů

Lukáš Plšek, Liberec:
"V prvním poločase jsme předvedli výborný výkon, měli jsme jasnou převahu, kterou jsme ale mohli korunovat i gólem ze hry, což se nestalo. Ve druhém poločase byla hra vyrovnanější, trochu jsme se trápili s rozehrávkou, soupeř nás víc napadal, přesto jsme měli vekou šanci, domácí jsme naopak k vážnějšímu ohrožení branky nepustili. Kluci určitě zaslouží pochvalu, zejména za první poločas, mrzet nás můžou neproměněné šance."



Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Centrum Babylon Gasservis
Mediální partneři
eFotbal Liberecká drbna