FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Slovácko - FCSL 0:1
Menu Další Zavřít Zavřít
20.05.2017

Slovan zvládl poslední venkovní duel sezony, na Slovácku rozhodl Ekpai

Dominik Jakubec
Uherské Hradiště - V posledním venkovním utkání této sezony se Slovan představil na hřišti Slovácka. Přestože už ani jednomu týmu v tabulce o mnoho nešlo, naši hráči chtěli vylepšit své postavení v tabulce a jeli tak na druhý konec republiky s jasným cílem - zvítězit.
29.kolo, sobota 20.5.2017, 17:00
1.FC Slovácko 1.FC Slovácko
0:1
(0:1)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
1.FC Slovácko: Daněk – Chvátal, S. Hofmann, Suchý, Civič – Šumulikoski (C), Machalík (66. Ťok) – Navrátil, Havlík, Rezek (65. Tetteh) – Koné (72. Zajíc).
FC Slovan Liberec: Dúbravka – Mikula, Kúdela, Karafiát, Kerbr – Breite – Ekpai (80. Coufal), Ševčík, Potočný – Bosančič (59. Voltr) - Baroš (C).
Branky: 3. Ekpai. Rozhodčí: Julínek - Arnošt, Flimmel. ŽK: 3. Civič, 13. Koné, 36. Machalík, 55. Havlík, 61. Daněk, 88. Suchý - 29. Mikula, 43. Ekpai.
Diváci: 3553

Reportáž

A tomu odpovídal i start utkání. Už ve třetí minutě se na vápně uvolnil Moses Ubong Ekpai, připravil si míč na pravačku a přesnou ranou do protipohybu brankáře otevřel skóre. I díky rychlé brance byl Slovan v úvodu aktivnějším týmem a Slovácko se teprve postupem času dostávalo do hry.

Po čtvrthodině se do první větší šance domácích dostal Francis Koné. Nejprve pálil pouze do prostoru, kde stál Dúbravka, následně dokonce hlavou orazítkoval tyč! Vyrovnat se mu však nezdařilo. Na druhé straně se hlavou snažil zvýšit Baroš, Daněk však vytáhl balon na roh.

Šancí postupně poněkud ubylo. Oba celky mohly zahrozit ze standardních situací či z rohu, nicméně obránci pokaždé včas odklidili míč do bezpečí. Rána Rezka zpoza vápna pro změnu skončila sražena mimo prostor branky. Dúbravka si v samém závěru poločasu poradil i s Navrátilovou hlavičkou, do kabin se tedy šlo za vedení 1:0 pro Slovan.

Slovácko se snažilo v úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky vyrovnat. Dúbravka po závaru vychytal Koného i Suchého, další pokus prvního jmenovaného pak skončil na hradbě těl obránců Slovanu. Na druhé straně se ve stoprocentní příležitosti zjevil Ševčík, ale skvělým zákrokem zachránil svůj tým Daněk.

Domácí se nadále tlačili kupředu. Po Rezkově střele se snažil ve skluzu na zadní tyči zakončit Koné, ale marně. Slovan mohl odskočit na rozdíl dvou branek, když Daněk po hodině hry srazil ve vápně Ševčíka a Milan Baroš se postavil k pokutovému kopu. Panenkovský dloubáček však tentokrát skončil nad břevnem.

Mrzet mohla naše hráče také neproměněná šance Ševčíka, kterého po úniku o chvíli později opět vychytal Daněk. Nebezpečně na druhé straně vypadala šance Tetteha, zákrok Martina Dúbravky se ale ukázal jako zbytečný, střídající hráč Zbrojovky byl načapán v ofsajdu.

Diváci si na neatraktivitu zápasu rozhodně nemohli stěžovat. Balon se rychle přesouval z jedné strany na druhou a Slovan se musel mít před Slováckem na pozoru. Skákavou Navrátilovu střelu však zkrotil Dúbravka. Druhý gól jako by snad našemu týmu nebyl souzen, Potočný totiž nastřelil tvrdou ranou z přímého kopu pouze břevno.

Drama tak pokračovalo až do konce. Poučeni Podještědským derby už však naši hráči tentokrát vyrovnání v samém závěru nedopustili a poslední venkovní duel této sezony zvládli nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Stanislav Levý (trenér Slovácka): "Už v týdnu před zápasem jsme řešili problémy jak nahradit Břečku a Daníčka, a před zápasem nám vypadl Reinberk kvůli nemoci. A Civič musel nastoupit s velkým sebezapřením. Vstup do zápasu ovlivnila nekoncentrovanost, kdy hned ve druhé minutě jde soupeř do vedení. Pak Liberec mohl hrát svou hru, čekat na naše chyby, chodit do brejků. Sice jsme se postupně dokázali zvednout a vrátit herně do zápasu, vytvořit si tlak a převahu, ale ovlivnilo to i to, co nás pronásleduje celé jaro. Když už se dostaneme do gólových šancí, tak je neproměníme nebo zkazíme předfinální část, stejně jako nespočet ofsajdů, což je zarážející, jak my tyto situace někdy řešíme. Každopádně to, jak mužstvo bylo dnes poskládané a jak zápas odehrálo, si nezaslouží, aby bylo kritizováno. Naopak si podle mě zaslouží ocenění, jakým způsobem dneska bojovalo, bohužel to nevedlo ani k bodu, ale nechybělo nasazení, vytvářeli jsme si šance, jen nás mrzí, že co jsme do zápasu investovali, nepřineslo ani bod."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Diváci viděli hodně atraktivní utkání, které nepochopitelně skončilo 1:0, protože byl k vidění nespočet možností, střel a šancí na obou stranách. A je možná škoda, že takové utkání neskočí tak, že padne třeba čtyři a víc branek. Určitě to ovlivnil rychlý gól, kdy se pak Slovácko hnalo za vyrovnáním a v některých fázích nás zatlačili do defenzívy a my z toho zase chodili do brejků. Úvod patřil nám, pak jsme přežili část, kdy mělo Slovácko navrch a kdy třeba Koné neproměnil dvě vyložené šance. Jeden z klíčových momentů byl na konci poločasu, kdy Dúbravka vychytal Navrátila. Tím, že jsme hráli do otevřené obrany, jsme měli nespočet šancí, sólové nájezdy, tyčku, penaltu, ale gól jsme nepřidali a museli jsme se bát trochu o výsledek."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
iQLANDIA DPMLJ
Mediální partneři
rtm plus Náš region