FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Teplice - FCSL 5:2
Menu Další Zavřít Zavřít
17.06.2017

Dorostenci prohráli i v Teplicích a nejvyšší soutěž si tak nezahrají

Lukáš Michalík
Teplice - Starší dorost Slovanu, pod vedením trenéra Tomáše Noska, nastoupil v Teplicích k odvetě baráže o nejvyšší soutěž. Hosté museli stahovat dvoubrankové manko z prvního utkání, libereckým fotbalistům však nevyšel první poločas, v němž inkasovali čtyři branky, což prakticky rozhodlo o tom, že nejvyšší soutěž se příští sezonu bude hrát v Teplicích.
Baráž, sobota 17.6.2017, 11:00
FK Teplice FK Teplice
5:2
(4:0)
FC Slovan LiberecFC Slovan Liberec
FK Teplice: Němeček – Hasil, Kováč, Švejda, Richter, Šilhan, Kučera (C), Šimeček, Kodad, Vobecký, Žitný.
FC Slovan Liberec: Franc – Baláž, Dvořák, Kazda, Lehoczki (C), Prokš, Gembický, Lábek, Vébr, Kristian, Mečíř.
Branky: 12. Hasil, 24. Žitný, 26., 31. a 54. Šilhan. - 81. Petr, 85. Prokopec. Rozhodčí: Z. Mudra – L. Langmajer, J. Cihlář.

Reportáž

Liberečtí, vědomi si manka z prvního utkání, vlétli do barážové odvety aktivně. Krátce po úvodním hvizdu hlavičkoval po rohovém kopu Prokš, ke smůle hostí však těsně minul branku. Úvodní desetiminutovka patřila svěřencům trenéra Noska. V další šanci se ocitl Baláž, ani ten ale střelou z hranice pokutového území nemířil přesně.

Ve 12. minutě o sobě daly poprvé vědět domácí Teplice a hned z toho byla branka. Na roh Žitného si naskočil Hasil a razantní hlavičkou otevřel skóre. O dalších dvanáct minut později jeden z libereckých hráčů zahrál nepovedenou malou domů, tu vystihl Žitný, který ranou pod břevno zvýšil vedení domácích.

Slovan dvě inkasované branky viditelně rozhodily a za necelé dvě minuty už byl náskok sklářů třígólový. K zakončení se prodral Šilhan, který přesnou střelou překonal libereckého gólmana France. Hrozivou dvacetiminutovku dokonal Šilhan po půl hodině hry, kdy ve spolupráci s Žitným využil chybu liberecké defenzivy a střelou do prázdné branky zvýšil již na 4:0.

Po změně stran jako první zahrozili hosté, teplickému brankáři Němečkovi ale pomohlo břevno. A tak Teplice znovu trestaly. Na konci akce stál střelecky disponovaný Šilhan, který prostřelil France potřetí a zkompletoval tak hattrick.

V 72. minutě se po dlouhém pasu dostal do úniku teplický Kormunda, který následně v zakončení orazítkoval tyč. V závěrečné desetiminutovce se fotbalisté Slovanu dočkali čestného snížení, když se krátce po sobě prosadili Petr a Prokopec. To ale nic neměnilo na faktu, že si v příští sezoně zahrají nejvyšší dorosteneckou soutěž hráči Teplic.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel iQLANDIA
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus