FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slovácko 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
25.09.2017

Slovan proti Slovácku sahal po výhře, nakonec se však musí smířit s remízou 1:1

Redakce
Liberec - Netradičně až v pondělí čekalo náš tým 8. kolo HET ligy. Pod Ještěd dorazil soupeř z Uherského Hradiště, 1. FC Slovácko. Moravský celek chtěl po nepříliš vydařených posledních kolech konečně zabrat, tým trenéra Trpišovského měl rovněž jasný cíl - zvítězit. To se však nakonec po divokém průběhu Slovanu nepovedlo.
8.kolo, pondělí 25.9.2017, 19:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(0:0)
1.FC Slovácko1.FC Slovácko
FC Slovan Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Karafiát, Potočný - Coufal (C), Folprecht, Breite (60. Bosančič), Ševčík - Voltr (46. Hybš), Pulkrab (77. Vácha).
1.FC Slovácko: Heča – Juroška, Hofmann, Břečka, Divíšek – Daníček, Šumulikoski – Navrátil, Machalík, Havlík – Zajíc.
Branky: 71. Hybš - 85. Zajíc. Rozhodčí: Příhoda - Kubr, Fišer. ŽK: 9. Folprecht, 30. Karafiát, 67. Pulkrab - 72. Divíšek, 78. Šumulikoski, 84. Daníček. ČK: 63. Karafiát - 6. Machalík.
Diváci: 3895

Reportáž

Utkání začalo pořádně zostra. Voltr ani Potočný svými střelami neuspěli, mnohem zajímavější moment ale přišel ve středu hřiště. David Machalík ve skluzu zajel do Voltra s nebezpečně zvednutou nohou podrážkami napřed a za svůj zákrok viděl od rozhodčího Příhody bez jediného zaváhání červenou kartu.

Rychlé vyloučení možná paradoxně úvod trochu přibrzdilo. Slovan nastartoval postupné obléhání hostující poloviny, naopak hráči Slovácka se zatáhli do bloku a důsledně bránili. Zároveň však pozorně vyčkávali, kdy se otevře okénko v obraně a budou tak moci vyrazit do protiútoku.

Z dlouhého obléhání pramenila v 37. minutě velmi zajímavá příležitost, když Coufal našel ve vápně centrem Matěje Pulkraba, ten ale hlavičkoval pouze do prostoru, kde stál brankář Heča. Folprecht zase vyslal vpřed Potočného, který však pro změnu rozvlnil svou dělovou ranou pouze boční síť. Ještě blíž brance byl v závěru první půle Breite, ale jen těsně minul zadní tyč.

Po 45 minutách tak na výsledkové tabuli svítilo skóre 0:0. Slovan v tlaku pokračoval i po přestávce, když do vápna soupeře přilétl nebezpečný centr Coufala, ani jeden ze spoluhráčů ho však nezvládl usměrnit do sítě. V 58. minutě byl blízko skórování Pulkrab, který stanul tváří v tvář brankáři, ale těsně minul branku.

V 63. minutě si však naši hráči svou situaci zkomplikovali. Ondřej Karafiát na polovině hřiště přerušil rodící se brejk pouze za cenu faulu, obdržel žlutou kartu a vzhledem k tomu, že šlo již o druhý takový trest, následovala červená. Oba celky tak zbylou půlhodinu dohrávaly v deseti.

Přesto se nakonec Slovan dočkal gólu. Po Bosančičově centru šel Pulkrab do souboje s Hečou, který neudržel míč, ten se dostal až k Matěji Hybšovi a liberecká posila trefila odkrytou branku. Navýšit skóre se o chvíli později pokusil Potočný, ale jeho ránu Heča bez potíží vyrazil.

Naši hráči chtěli odskočit na rozdíl dvou branek a brzy se dostali do zajímavého přečíslení, ale tak dlouho si dávali přednost, až Heču vážněji neohrozili. A po chvíli to mohlo tým velmi mrzet. Vácha ztratil míč, následoval bleskový protiútok a po centru z pravé strany mířil Tomáš Zajíc z hranice velkého vápna bezchybně ke vzdálenější tyči.

A mohlo být ještě hůř. Před koncem pronikl do vápna Navrátil, ale jeho pokus šajtlí Hladký lapil. Slovan už se do žádné další příležitosti nedostal, nakonec se tak musel smířit s remízou 1:1.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Geoprint Star taxi
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick