FC Slovan Liberec | Vladimír Coufal po šesti letech odchází ze Slovanu
Menu Další Zavřít Zavřít
14.06.2018

Vladimír Coufal po šesti letech odchází ze Slovanu

Tomáš Čarnogurský
Liberecká klika v pražské Slavii se rozrůstá o dalšího člena. Dnes byl definitivně potvrzen přestup Vladimíra Coufala.

Mezi fanoušky oblíbený „Cuf“, který do Liberce přišel v roce 2012 na post pravého obránce, z něhož zrovna odešel reprezentat Theo Gebre Selassie, se postupem času vypracoval nejen do základní sestavy, ale dokonce si pak vysloužil i kapitánskou pásku a nyní odchází už také jako reprezentant.

Cuf - 100 ligových startů

Ve Slovanu si připsal 118 ligových startů se třemi góly, ale i 27 startů v Evropské lize. Už v sezóně 2013/14 si dvakrát zahrál v základní skupině a následně odehrál i oba duely jarního osmifinále proti Alkmaaru. V sezónách 2015/16 a 2016/17 už nechyběl ani v jednom z našich osmi zápasů v předkolech a dvanácti v základní skupině. Svůj tříbrankový pohárový účet v modrobílém dresu načal 1. října 2015 nezapomenutelnou vítěznou brankou na půdě slavného francouzského klubu Olympique Marseille.

Oslava vítězné branky v Marseille

A co pro náš web ke svému přestupu řekl odcházející kapitán? "Chtěl bych Slovanu poděkovat za těch šest krásných sezón, které jsem zažil v modrém dresu. Myslím, že jsme zažili spolu s fanoušky hodně velkých zápasů. Z šesti sezón jsme hráli třikrát základní skupinu EL. Vyhrál jsem český pohár a jediné, co mě mrzí, je, že jsem nevyhrál titul, to by se mi odcházelo ještě lépe. Na stadionu U Nisy jsem měl druhý domov a vždy se mi tady hrálo skvěle a vždy jsem se snažil nechat na hřišti všechno, co jsem mohl. Všechno ale jednou končí a já už jsem na sobě cítil, že potřebuji změnu a posunout se dál, do většího klubu, ale i přes to vše se mi neodchází lehce. Liberci vděčím za hodně, ať za to, že jsem si tady našel svoji úžasnou manželku a potkalo nás tady to nejkrásnější, že se nám tady narodil syn Nicolas. Jsem vděčný za první šanci v lize, v Evropě a za všechny zápasy, které jsem mohl odehrát pod Ještědem. Děkuji za podporu všem fanouškům a speciálně Divizi Cuf."


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Naše pekárna Dům kultury
Mediální partneři
Náš region Hitrádio Contact