FC Slovan Liberec | Slovan sehraje další přípravné utkání, tentokrát bude soupeřem druholigové Ústí nad Labem
Menu Další Zavřít Zavřít
20.08.2019

Slovan sehraje další přípravné utkání, tentokrát bude soupeřem druholigové Ústí nad Labem

Šimon Knopp
Liberec - Na Slovan čeká další, v pořadí již třetí, přípravné utkání během sezóny. Po Přepeřích a Kuvajtu SC liberečtí hráči narazí na druholigové Ústí nad Labem. Utkání je naplánované na středu 21.8. od 11 hodin a hrát se bude na stadionu v České Lípě. Příležitost by měli dostat hlavně hráči širšího kádru.

FK Ústí nad Labem

Fotbalový klub z hlavního města Ústeckého kraje byl založen v roce 1945, tehdy v názvu místo FK byla obsažena zkratka SK. Klubové barvy jsou stejné jako u nás v Liberci, tedy modrá a bílá. Své zápasy hrají na zrekonstruovaném Městském stadionu, Ústí nad Labem, který má kapacitu 4000 sedících diváků. Jak už napověděl rok založení, jedná se o klub s dlouholetou historií. Ústí se objevilo i v české nejvyšší soutěži, a to v sezóně 2010/2011, tehdy ale uhrálo pouze 19 bodů a skončilo na posledním místě. V následujícím roce ústečtí fotbalisté znovu ovládli druhou ligu, ale do první postoupit nemohli kvůli nevyhovujícímu stadionu.

Momentálně vídáme ústecký klub hrát ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, tedy v druhé nejvyšší soutěži. Po pěti odehraných duelech jim patří dvanáctá příčka s pěti body. V první kole získali hráči jeden bod za bezbrankovou remízu s Jihlavou, poté přišla porážka 1:4 od Slavoje Vyšehrad. Ve třetím kole si v domácím prostředí připsalo Ústí první výhru 3:1 proti Prostějovu. Následoval zápas v Brně, kde se oba týmy rozloučily remízou 2:2. V posledním hraném utkání Ústí doma podlehlo 0:1 Pardubicím.

Vzájemné zápasy

Oba týmy se proti sobě již několikrát utkaly v přípravných zápasech, ovšem je pravda, že od posledního vzájemného duelu již uplynulo pár let. Naposledy tomu bylo v sezóně 2015/2016, tehdy Slovan zvítězil 4:3 (po dvou brankách Bartla, dále Jefremova a Sýkory), reportáž zde. Pohárový duel na podzim 2014 jsme v Ústí vyhráli 3:0. Samozřejmě se oba kluby potkaly i v nejvyšší české soutěži. Zde jednou Slovan zvítězil 3:0 a podruhé se týmy rozešly smírně 0:0.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Geoprint
Mediální partneři
Rengl Hitrádio Contact