FC Slovan Liberec | Únava se už kouše těžko, teď ale nastavíme hlavy a chceme vyhrát trofej, burcuje Pešek před finále
Menu Další Zavřít Zavřít
27.06.2020

Únava se už kouše těžko, teď ale nastavíme hlavy a chceme vyhrát trofej, burcuje Pešek před finále

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Dlouho se zdálo, že domácí utkání s Baníkem Ostrava dopadne podobně, jako to minulé. Tedy bezbrankovou remízou 0:0, kdy skvěle chytal brankář hostů Laštůvka. I v tomto utkání si na něm naši hráči lámali zuby. Hlavně tedy Jan Kuchta. V 77. minutě ale Mikula skvěle vybojoval míč a Jakub Pešek dostal moře času a prostoru. S příležitostí naložil skvěle a přesnou střelou k levé tyči nasměroval Slovan za vítězstvím. "Střela byla asi tečovaná, zároveň ale přesná k tyči. Jsem šťastný, že tam spadla," pravil spokojeně po zápase liberecký štírek.

Jak bys ohodnotil utkání?

Z mého pohledu šlo o zasloužené vítězství, protože jsme si za ním od začátku šli. V prvním poločase jsme měli velké šance. Několikrát vychytal Kuchtiče Laštůvka. Jednou trefil dokonce i břevno. Byli jsme aktivnější i ve druhém poločase. Baník jsme do ničeho nepouštěli. Byl tam obrovský tlak a nakonec jsme se dočkali vysněného gólu. Po přidání druhé branky se zápas už spíše dohrával.

Jak jsi viděl svou gólovou situaci?

Vypadl ke mně odražený míč. Já si ho sebral a byl tam úplně sám. Imad Rondić mi odtáhl Stronatiho do strany. Mohl jsem mu přihrát, ale zvolil jsem skrytou střelu. Byla asi tečovaná, zároveň ale přesná k tyči. Jsem šťastný, že tam spadla.

Vnímali jste, že na lavičce chyběli trenéři Hoftych s Markem Čechem?

Já osobně jsem to nevnímal. První poločas jsem hrál na druhé lajně a pokyny vůbec neslyšel. Druhý poločas jsem pak slyšel podporu z celé lavičky, která nás hnala za gólem a nakonec k němu také dohnala.

Jak už jsi říkal, při tvém gólu odtáhl Imad Rondić obránce Stronatiho. Bylo to důležité pro tu situaci?

Ano, udělal to skvěle. Celkově byl aktivní, když přišel a byl cítit. Měl na starosti těžké hlavičkové souboje právě se Stronatim. On se ale rval a pomohl nám.

Dlouho vás vychytával brankář Laštůvka. Stejně jako při posledním vzájemném duelu. Neříkali jste si už, že mu opět nedáte gól?

Je pravda, že už jsme si to říkali po prvním poločase, ale naštěstí jsme to protrhli a spadl tam i druhý gól.

V záloze chyběli vykartovaní Malinský s Balutou. V čem to pro vás bylo jiné?

Já si myslím, že ostatní kluci to zvládli skvěle. Mladý Beran odehrál dobré utkání. Hodně toho oběhal. Martin Zeman také létal na lajně. Kluky adekvátně nahradili a je super, že se můžeme nahrazovat v takto náročném období a máme kvalitní náhradníky.

V každém utkání hodně napadáte. Dá se podobné tempo vydržet až do konce ligy?

Já osobně to už koušu hodně těžko. Musíme pořádně regenerovat. Už jsem měl křeče, je to velice náročné. Na rozcvičce před zápasem mě ještě ke všemu chytla záda, takže jsem vůbec nevěděl, jestli do utkání nastoupím. Naštěstí mě kluboví doktoři a fyzioterapeuti dali dohromady a těsně před zápasem jsem řekl, že do toho jdu. Vzal jsem si prášek a šel na to. Patří jim obrovské díky.

Po tomto vítězství je jasné, že neskončíte hůř než pátí. Je to pro vás úleva před finále poháru?

Ano. Věděli jsme to před zápasem, že pro tuto jistotu potřebujeme tři body. Teď si musíme nastavit hlavy, že chceme trofej. Chceme získat vítězství a uděláme pro to maximum. Musíme zregenerovat, vrátí se nám kluci do zálohy a na Spartu musíme být v plné síle.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec Geoprint
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl