FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Slavia 1:3
Menu Další Zavřít Zavřít
05.07.2020

Slovan podlehl pražské Slavii 1:3, premiérový gól dal Králíček

Redakce
Liberec – Z utkání s mistrovskou Slavií si Slovan neodvezl ani bod. Po nevyvedené první půli podlehl Pražanům 1:3. Jediný gól našeho mužstva vstřelil pouhou minutu po střídání Milan Králíček, kterému nahrál další debutant Jan Šulc.
N4, neděle 5.7.2020, 17:00
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:3
(0:2)
SK Slavia PrahaSK Slavia Praha
FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala (88. Dvořák), Kačaraba, Karafiát, Mikula – Mara, Michal (79. Králíček) – Malinský (60. Černický), Beran, Ma. Zeman (79. Šulc) – Pešek (46. Mashike)
SK Slavia Praha: Kovář – Holeš (60. Masopust), Frydrych, Zima – Coufal, Traoré, Hellebrand (60. Stanciu), Oscar, Kosek (60. Provod) – Júsuf Hilál (60. Tecl), Musa
Branky: 80. Králíček - 34. Traoré, 45. Júsuf, 49. Musa. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Vitner. ŽK: 38. Pešek - 74. Musa.
Diváci: 2488

Reportáž

Úvodní minuty přinesly oťukávanou z obou stran. Slavia obměnila většinu své základní sestavy a do hry vpustila několik náhradníků, Slovan se rovněž musel obejít bez řady marodů i vykartovaných hráčů. Do náznaku šance se po Beranově kouzlech ve vápně Pražanů dostal Fukala, ale střela se mu vůbec nepovedla a míč se pouze stočil k rohovému praporku.

Podobný osud potkal i Mikulův dalekonosný projektil z 19. minuty, který pro změnu doplachtil vysoko nad břevno. Přesnost chyběla i pokusu Kačaraby, kterého po standardní situaci z levé strany vyzval k hlavičce Zeman. Míč opět doletěl jen nad bránu.

Pasáž nepřesností ukončil až trestný kop slavistů z levé strany, který se dostal až k u pravé tyče čekajícímu Ibrahimu Traorému a ten doklepl míč o tyč do sítě. Filip Nguyen byl bezmocný. Ve 41. minutě dostal až příliš prostoru před vápnem Petar Musa, který si potáhl míč a ostře vypálil, liberecký gólman ránu vyrazil.

Na další pokus ještě před přestávkou ale už nestačil, Júsuf Hilál napřáhl při standardní situaci a přízemní ranou propálil Nguyena, který zřejmě míč prolétávající pod zdí neviděl moc dobře. Po přestávce hosté pokračovali v nastoleném tempu a přidali třetí branku, Petar Musa tváří v tvář zkus lob a vyšel mu perfektně.

Na druhé straně se v 58. minutě osmělil Kamso Mara, zkoušel vypálit technicky, ale Kovářovu branku minul. O chvíli později vypálil z voleje Musa, ani on se mezi tři tyče tentokrát netrefil. Přehlídka akcí pokračovala a upozornil na sebe i Michal Beran, který se hezky uvolnil na hranici vápna. Jeho pokus byl nakonec ztečován na roh.

Záhy se hra na obou stranách zklidnila, hrálo se hlavně ve středu hřiště. Do šance se i tak dostal v 74. minutě Stanislav Tecl, kterého však v samostatném úniku famózně vychytal Nguyen. Slovan se nakonec přece jen prosadil, pouhou minutu po střídání vyrazili do rychlého brejku Jan Šulc s Milanem Králíčkem a druhý zmiňovaný dopravil míč do brány. Pro oba premiérové „kanadské body“ v nejvyšší soutěži.

V úplném závěru si ještě Filip Nguyen poradil s únikem Lukáše Masopusta, Nico Stanciu zase orazítkoval levou tyč brány Slovanu. Skóre se už ale nezměnilo, Slovan podlehl Slavii 1:3.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Pavel Hoftych (FC Slovan Liberec): „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas s mistrem. Měli jsme několik vynucených ztrát důležitých hráčů. Šli jsme do zápasu s jediným záměrem: držet bezbrankový stav a z jednoho dvou brejků si vypracovat a proměnit gólovou šanci. Věděli jsme, že to je naše jediná šance, na dobývání soupeřovi branky jsme neměli spoustu důležitých hráčů. Bohužel jsme dostali branku my a v závěru poločasu laciný gól na 0:2. Ve druhé půli jsme dostřídávali dorostence, soupeř dostřídával top hráče… Naše šance se snižovali a v závěru alespoň naši mladí kluci snížili pěknou brankou. Utkání bylo ale rozhodnuto už po první půli.“

Jindřich Trpišovský (SK Slavia Praha): „V první půli jsme hráli velmi dobře do defenzivy i přes změny v sestavě. Naopak technická úroveň a technická složka nebyly ideální. Byli jsme produktivní, ze dvou standardních situací jsme dali dva góly. Bylo to pomalé, nezáživné. Ve druhé půli i kvůli výsledku a mladým hráčům ze strany Slovanu to bylo nahoru dolu. Měli jsme se skvělé předfinální přihrávky, ale jedinou z nich proměnil Petar Musa. Naopak do defenzivy jsme chyby udělali a jednu z nich domácí zaslouženě využili. Do hromadného střídání výborný výkon do defenzivy, pak jsme byli nebezpeční dopředu, ale neproduktivní.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC Ferona
Mediální partneři
eFotbal Hitrádio Contact