FC Slovan Liberec | Jak si vedli hráči v reprezentaci? Mara kapitánem, Koscelník zářil
Menu Další Zavřít Zavřít
01.04.2021

Jak si vedli hráči v reprezentaci? Mara kapitánem, Koscelník zářil

Redakce
Liberec – Hned sedm hráčů se podívalo během reprezentační přestávky do kádru národního týmu. A řada z nich předvedla výborné výkony! Kde všude měl Slovan zástupce? V kvalifikaci na Mistrovství světa, na Mistrovství Evropy kategorie U21 i v kvalifikaci Poháru afrických národů.

Kvalifikace na MS 2022: Koscelník, Pešek a Nguyen

Z trojice nominovaných zástupců nakonec dostal minutáž na hřišti jen Martin Koscelník. Slovenský zadák odehrál dva duely, chyběl jen při remizovém utkání s Kyprem (0:0). Svému celku pomohl ke čtyřem bodům, nejprve naši sousedi doháněli brzkou ztrátu s Maltou, která skončila výsledkem 2:2, pak překvapivě srazili Rusko 2:1. Bek našeho mužstva předvedl v obou duelech jistý výkon a v hodnoceních slovenských novinářů patřil k nejlepším mužům na hřišti. Ukázal také svoji univerzálnost, když během prvního svého zápasu působil v obraně a posléze se přesunul na kraj zálohy.

Do českého národního týmu byli na kvalifikační trojzápas povoláni Jakub Pešek a Filip Nguyen. Oba nakonec start nezapsali. Česko rozstřílelo Estonsko 6:2, pak na domácí půdě remizovalo se silnou Belgií 1:1 a nakonec podlehlo ve Walesu tamnímu výběru 0:1. Pešek už start za reprezentaci má, když byl součástí improvizovaného výběru Davida Holoubka proti Skotsku a dokonce dal gól, 28letý brankář si na svou premiérovou šanci bude muset ještě počkat.

ME U21: Chaluš, Sadílek a Fukala

I v mládežnickém výběru do 21 let mělo naše mužstvo trojí zastoupení. Od trenéra Karla Krejčího obdrželi pozvánku na evropský šampionát obránci Matěj Chaluš a Michal Fukala, k nim se připojil navíc ještě Michal Sadílek, jenž hostuje pod Ještědem z PSV Eindhoven.

Všichni zmiňovaní se naplno zapojili do skupinových bojů. Michal Fukala oslnil druhým poločasem proti Slovinsku (1:1) a kvalitní výkon předvedl také v bitvě se Španělskem, Michal Sadílek si vyzkoušel roli jak na středu hřiště, tak na pozici krajního beka, kde v reprezentačních výběrech občas vypomáhá. Michal Fukala bojoval o místo s Liborem Holíkem, který však utrpěl zranění a musel tak být vyřazen ze sestavy. Chaluš jako kapitán týmu odehrál plnou porci minut.

Po úvodní nadějné remíze s Itálií (1:1) lvíčata nezvládla už zmiňovaný duel se Slovinskem a obhájce titulu ze Španělska tak musela porazit. To se nepovedlo, celek z Pyrenejského poloostrova s přehledem zvítězil 2:0, když o třech bodech rozhodl aktivním výkonem ve druhé půli. Češi skončili s dvěma body ve skupině třetí, na šampionátu se ze hry neprosadili, v obou případech si totiž soupeř vstřelil vlastní gól.

Pohár afrických národů: Mara kapitánem

Do prvního duelu reprezentační přestávky středopolař Slovanu nezastáhl, jeho Guinea přehrála v pátém kole kvalifikace Poháru afrických národů Mali 1:0. Do druhého duelu už Kamso Mara vyběhl v základní sestavě a dokonce s kapitánskou páskou!

Jeho celek sice podlehl Namibii 1:2, ovšem v tabulce skupiny A udržel druhou příčku a kvalifikoval se do hlavní fáze turnaje. Mara odehrál 85 minut a v Poháru afrických národů tak snad přidá další. Společně s Guineou postoupilo ještě Mali, které nakonec tabulku ovládlo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich iQLANDIA
Mediální partneři
Beat radio Rádio Impuls