FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Hradec Králové 1:0
Menu Další Zavřít Zavřít
04.12.2021

Slovan doma porazil Hradec Králové 1:0, rozhodl Tupta

Ondřej Marko
Liberec – Slovan v rámci 17. kola FORTUNA:LIGY hostil Hradec Králové. V první půli jsme byli aktivnějším celkem, přineslo nám to i branku, kterou dal Lubomír Tupta. Větší část druhého poločasu zase byli aktivnější hosté, jejich útočné snahy ovšem naše obrana dobře ubránila. V závěru utkání jsme přežili i největší šanci Hradce, naopak jsme sami mohli skórovat. Zvítězili jsme 1:0.
17.kolo, sobota 4.12.2021, 15:00, U Nisy
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:0
(1:0)
FC Hradec KrálovéFC Hradec Králové
FC Slovan Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula - Tiéhi, Havelka (86. Stoch)- Koscelník (59. Rondić), Frýdek (77. Purzitidis), Tupta (76. Mészáros)- Júsuf (76. Rabušic)

Náhradníci: Vliegen - Fukala, Mészáros, Purzitidis, Rabušic, Rondić, Stoch

FC Hradec Králové: Fendrich - Klíma, Čech (71. Kubala), Leibl - Mejdr, Kodeš, Rada, Urma - Dvořák (71. Prekop), Vašulín, Vlkanova (84. Král)

Náhradníci: Vízek - Kateřiňák, Král, Kubala, Novotný, Prekop, Soukeník

Branky: 38. Tupta

Žluté karty: 88. Stoch - 9. Čech, 48. Leibl

Diváci: 1000

Rozhodčí: Klíma - Vlček, Novák; VAR: Ondráš, AVAR: Paták


Reportáž

První střelu zaznamenal Slovan v páté minutě, kdy Júsuf hlavičkoval po centru Koscelníka. Bohužel ovšem daleko od brány. V úvodu utkání jsme sice byli lehce aktivnějším celkem, nicméně ani jedna strana si nevypracovala žádnou nebezpečnější šanci. Po celkem aktivním úvodu se tempo hry poměrně zpomalilo, hrálo se především mezi vápny. Hradečtí dobře napadali, což nám dělalo problémy při zakládání útoků.

Jasnou gólovou šanci jsme mohli vidět v 32. minutě. Z levé strany poslal míč do vápna Júsuf a Havelkovi scházely pouhé centimetry, aby dorazil míč do Fendrichovy brány. Ve 38. minutě Frýdek výtečně načasoval přihrávku do běhu na Ľubomíra Tuptu, který následně úspěšně prostřelil hradeckého gólmana. Naše vedení ovšem mohlo nabrat rychlého konce, a to po velké šanci hostí ze závěru poločasu. Vašulín se snažil z pravé strany pokutového území vystřelit, balon se však odrazil od Chaluše k úplně volnému Urmovi. Hostující křídelník, který dobíhal z druhé vlny, naštěstí v jasné šanci přestřelil.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté. Zajímavou šanci měl Vašulín, kdy jeho hlavičku musel brankář Knobloch vyrazit na roh. Jinak v úvodu ale chyběly nějaké výraznější šance, a to na obou stranách. Po pasáži, kdy jsme se v podstatě pouze bránili, jsme si i vypracovali nějaké příležitosti. Jednu z nich jsme měli po standardní situaci, kdy Mikula napálil odražený míč do obránce, který se pak následně odrazil k Frýdkovi. Mladý záložník poté zkusil technicky zakončit, mířil ovšem příliš vysoko.

Závěr utkání byl poměrně hodně rozkouskován množstvím nedovolených zákroků. Náš tým se vyloženě do útoku nehnal, zároveň však dobře bránil hradecké útočné snahy. Přežili jsme i tu největší v 91. minutě. Do utkání také nastoupil Stoch, který vinou zranění hrál poprvé od října. Ten také mohl v závěru utkání zvýšit skóre na 2:0, ovšem jeho střelu obránce tečoval nad břevno. Naši hráči již zbytek duelu zvládli, zvítězili tak nejtěsnějším výsledkem, 1:0.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Ohlasy trenérů

Luboš Kozel (FC Slovan Liberec): „Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání. Měl jsem totiž možnost vidět poslední tři utkání Hradce, a tam kde jsou, opravdu nejsou náhodou. Je to opravdu velmi organizované pracovité mužstvo, které má minimálně do ofenzivy velmi nebezpečné hráče. Takže jsem věděl, co nás čeká. Musím říct, že hlavně s tím prvním poločasem jsem dnes spokojený. Protože si myslím, že náš výkon byl velmi dobrý. Věci, které jsme cvičili, nám vycházely. Až teda na finální fázi, která nebyla vždy úplně správně. Myslím ale, že přechodová fáze byla dobrá a vlastně do té branky si nevybavuji ani nějakou vyloženou šanci soupeře. Takže nakonec se nám podařilo vstřelit branku, která byla podle mě zasloužená. Po gólu jsme až zbytečně moc zalezli do konce poločasu. A ve druhé půli byl možná Hradec aktivnější, bylo to asi dané i naším průběžným vedením. Ale myslím si, že pod nějaký delší tlak nás nedostali, asi mimo jednu pětiminutovku. I dopředu jsme byli nebezpeční, chtěli jsme pořád hrát. Což si na druhou stranu myslím, že není někdy úplně takticky správně. Nicméně snaha od hráčů přidat další branky je asi v pořádku. Samozřejmě nemůžu nezmínit, že v závěru jsme udělali velkou chybu, ze které nás Hradec potrestat mohl. I před tím tam Milan Knobloch jednu šanci chytil. I Hradec si za vyrovnáním šel, ale cením si toho, že jsme to udrželi. Nepamatuji si totiž, kdy by Hradec nedal v zápase gól, když to řeknu za ten podzim. Takže toho si nesmírně cením a myslím si, že hlavně náš první poločas byl dobrý a vážím si vítězství.“

Miroslav Koubek (FC Hradec Králové): „Jsem trochu zklamaný. Ne však z výkonu, ale z porážky, která si myslím, že je zbytečná. Tomuto zápasu by slušela více remíza, dle mého názoru. Zkrátka jsme udělali chybu, kterou Liberec potrestal. A sami jsme si svoje šance nevyužili, když se nám dařilo. Hlavně po té brance, co jsme inkasovali. V první půli byl Liberec o něco lepší, ve druhé to zase bylo obráceně. V ní jsme stupňovali náš tlak a šance jsme si vytvořili. Dokonce už v závěru první půle, a to po akci Vašulín-Vlkanova-Urma. Bylo tam toho dost, možná, že vyložených šancí jsme měli i více než Liberec. Nicméně výsledek je 0:1 a v tom spočívá moje zklamání.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago Pepsi
Mediální partneři
eFotbal Náš region