FC Slovan Liberec | Sportovní ředitel Zdeněk Koukal o změnách v hráčském kádru
Menu Další Zavřít Zavřít
19.05.2022

Sportovní ředitel Zdeněk Koukal o změnách v hráčském kádru

Tomáš Čarnogurský
Liberec - S jakým kádrem vstoupí do příští, už třicáté ligové sezony náš klub? Kteří hráči Liberec opustí a kteří tu budou pokračovat? Zatímco u některých jmen už je jasno, u jiných si na verdikt ještě budeme muset počkat.

Kdo ve Slovanu po jarní části určitě končí? „Do letní přípravy už nenastoupí Miroslav Stoch, kterému skončila smlouva, ani Júsuf Hilál, Lukáš Štetina a Ľubomír Tupta, jimž skončilo hostování. Děkujeme jim za jejich služby, které pro Slovan odvedli, a přejeme hodně štěstí v další kariéře,“ uvádí sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal s tím, že u jiných jmen si fanoušci ještě musí na informace počkat: „V průběhu jara jsme prodloužili smlouvy s Janem Mikulou a Olivierem Vliegenem. S dalšími hráči, kterým po této sezoně končí smlouvy nebo hostování v našem klubu, se ještě vedou jednání, přičemž u hostujících hráčů samozřejmě záleží i na dohodě s jejich mateřskými kluby. Jednáme ale také o příchodu několika nových hráčů."

Jak vypadá situace ohledně brankáře Filipa Nguyena, který uplynulou sezonu strávil na hostování v Uherském Hradišti? „Slovácko na Filipa uplatnilo opci na přestup, která byla ve smlouvě o hostování. Stal se tak jejich hráčem a do Liberce se už nevrátí,“ oznamuje liberecký sportovní ředitel. Naopak Beitar Jeruzalém opci na přestup Kamsa Mary neuplatní: „Budeme řešit, v jakém klubu bude Kamso pokračovat na podzim,“ dodává Koukal.

A co čtveřice mladých hráčů Slovanu, kteří získávali zkušenosti v druholigových klubech, tedy Dominik Gembický, Lukáš Hasalík, Ondřej Lehoczki a Marek Bína? „Jejich hostování byla do konce sezony. Někteří z nich se vrátí do Liberce a zapojí se do letní přípravy s A-týmem, u jiných budeme jednat o dalším hostování.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich Vavruška Hanke
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec