FC Slovan Liberec | Novým trenérem B-týmu bude Josef Petřík
Menu Další Zavřít Zavřít
05.07.2022

Novým trenérem B-týmu bude Josef Petřík

Tomáš Čarnogurský
Liberec – Po minulé sezoně skončil u našeho rezervního týmu trenér Petr Myslivec a na jeho místo přichází Josef Petřík mladší, který ještě na jaře vedl třetiligové Přepeře.

Jednačtyřicetiletý Josef Petřík je synem dlouholetého hráče a trenéra našeho klubu, sám je odchovancem Slovanu. Do libereckého A-týmu se sice jako hráč neprosadil, ale hrál druhou nejvyšší soutěž v Česku i v Polsku.

Jako trenér už působil v Turnově, v tandemu se svým otcem pak vedl Frýdek-Místek a naposledy Přepeře. Teď povede jako hlavní kouč naše B-mužstvo, které ve čtvrtek 7. července začíná letní přípravu na sezonu 2022/23, v níž bude hrát Divizi, tedy čtvrtou nejvyšší soutěž. Zbytek realizačního týmu představíme na začátku přípravy.

A co na nové angažmá říká sám Petřík mladší? „Přestože přicházím z klubu, který hrál o postup do druhé ligy, k aktuálně diviznímu týmu, beru to jako kariérní posun, protože jak u áčka, tak v akademii Slovanu působí velmi kvalitní trenéři, od nichž se můžu hodně naučit, což je důležité i pro mou trenérskou kariéru. Z pozice trenéra B-mužstva bych měl spolupracovat jak s A-týmem, tak s akademií. Komunikaci s trenérem Kozlem si už teď musím pochvalovat. Je otevřený, mluví se mnou o hodně věcech, ať u co se týče herního systému, tak jednotlivých hráčů,“ oceňuje spolupráci s novým trenérským kolegou.

„Bude to pro mě trochu odlišná práce, protože v Přepeřích jsem kromě trénování musel zařizovat i hodně věcí okolo chodu klubu a shánět si i hráče. Ti byli už většinou zkušenější. Tady půjde spíš o to vychovat z mladých hráčů fotbalisty pro první ligu, což je hlavním cílem béčka. A to mě také láká. Pro mě osobně je to návrat domů, většinu lidí v klubu znám a cítím se tu jako doma,“ dodává nositel se Slovanem výrazně spjatého jména.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza SMC
Mediální partneři
eFotbal Hitrádio Contact