FC Slovan Liberec | Lukáš Červ: Postavili jsme dobrou jedenáctku, ale hrát na Slavii bylo těžké
Menu Další Zavřít Zavřít
03.10.2022

Lukáš Červ: Postavili jsme dobrou jedenáctku, ale hrát na Slavii bylo těžké

Šimon Knopp
Praha/Liberec - Oslabená sestava Slovanu nestačila na Slavii a po reprezentační přestávce prohrála 0:3. Všechny branky se odehrály v prvním poločasu. „Nezačali jsme úplně nejlépe, tak jak bychom si představovali. Byly to zbytečné góly,“ smutnil po zápase mladý záložník Lukáš Červ.

Jaký byl tvůj pohled na zápas? Jak bys hodnotil utkání?
Nezačali jsme úplně nejlépe, tak jak bychom si představovali. Říkali jsme si, hlavně před zápasem, že čím déle udržíme bezbrankový stav, tak to bude pro nás dobré. Byli jsme si vědomi, že to bude těžké. Dostali jsme vlastně do 30. minuty tři góly. Po dvou standardních situacích, jedna penalta. Byly to zbytečné góly. Ve standardkách je to vždy o osobní zodpovědnosti, jestli se s hráčem udržíte nebo ne. I když má tu myšlenku napřed, vždy se to dá zvládnout soubojem. To nás přibrzdilo... Ubránili jsme to nějak do konce poločasu a v kabině si řekli, že zkusíme alespoň druhou půli odehrát se ctí, neprohrát ji. To se nám podařilo, ale bylo to těžké hrát tady se Slavií.

Nastoupil jsi v Edenu proti Slavii vůbec poprvé, jaké to bylo pro tebe, jako odchovance?
Bylo to hezké, ale spíš jsem si to uvědomoval před zápasem. Když jsme přišli ještě na prázdné hřiště, tak jsem si říkal, že jsem sem chodil na zápasy Ligy mistrů a podobně. Při utkání jsem to již nevnímal. Spíš na konci, když řvala tribuna sever děkovačku, jsem si uvědomil, že jsem to zažil, řval to s nimi. Ale teď jsem v Liberci, za který jsem bojoval, takže mě mrzí, že jsme prohráli.

Rodiče jsou slávisté nebo u tebe doma nyní fandí Liberci?
Rodiče vždycky spíše podporovali mě, takže když jsem byl ve Slavii, tak fandili jí. Ale teď už jsem hlavou jenom v Liberci, kterému patřím. Takže doma podporujeme jenom Liberec.

V čem byl největší rozdíl ve druhém poločasu, že se podařilo neinkasovat a zamezit šancím Slavie?
Možná jsme hráli jinak. Možná Slavie tolik neútočila. Oni když útočí na tribunu sever, začne se to valit, fanoušci začnou bouřit, je to těžké. Spíš si myslím, že jsme trochu zjednodušili hru, měli více odražených balónů, změnili rozestavení a drželi střed hřiště. Možná i tím, ale stále měli šance a náznaky, které třeba nevyšly o krok. Spíš to byl náš zlepšený výkon a rovněž to, že se za stavu 3:0 neměli kam hnát.

Promítla se do výsledku a výkonu absence šesti hráčů, kteří hostují ve Slovanu ze Slavie?
Hostují a v české lize to funguje tak, že hráči na hostování nemohou hrát proti svému klubu. Je to tak jak to je. My jsme s tím počítali a věděli jsme od té doby, co jsme se připravovali, že to tak bude. Takže k tomu není co říct. Myslím, že jsme postavili dobrou jedenáctku i tak.

Co říkáš z pohledu hráče na toto pravidlo? Sám jsi v minulém roce nemohl nastoupit za Pardubice, ve kterých jsi působil...
Já jen mohu říci, že jsem rád, že jsem přestoupil a mohl hrát proti Slavii.

Jaký to pro tebe byl týden, postup s Lvíčaty a nyní zápas proti Slavii?
Byl to náročný týden, cestovali jsme z Islandu. V úterý jsme hráli náročnou odvetu. Asi každý si odnesl z utkání nějaké bolístky, včetně mě. Na regeneraci bylo dostatek času, vlastně až teď do neděle. Bylo horší, že na Slavii nemohli nastoupit někteří hráči, ale jinak to šlo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek Banua
Mediální partneři
eFotbal Hattrick