FC Slovan Liberec | Statistiky: Top sprinter Preisler a superzákroky Vliegena
Menu Další Zavřít Zavřít
06.10.2022

Statistiky: Top sprinter Preisler a superzákroky Vliegena

Redakce
Liberec – Slovan si proti Slavii musel poradit s absencí několika hráčů základní sestavy, v Edenu nakonec prohrál 0:3. Kdo odehrál pohledem čísel dobrý zápas a co fitness data? Další díl tradiční rubriky Statistiky je tu.

Višinského aktivní výkon i Gebreho posuny hry dopředu

Nejvíce přihrávek rozdal Gebre Selassie, a to 39, 34 z nich našlo příjemce. Ještě o něco vyšší úspěšnost měl Denis Višinský (90 %). Klíčové přihrávky předvedli Frýdek, opět Višinský a také debutující Tomáš Polyák, jenž pas jako jediný dokončil.

Nejvíce posouval hru směrem dopředu TGS, před sebe přihrával celkem osmadvacetkrát. Přihrávky nejčastěji přebíral Višinský, který se rovněž pustil během utkání do největšího počtu driblinků. Individuální akci zkusil sedmkrát, třikrát byl úspěšný. Sedm úspěšných napadání z devíti předvedl Plechatý, zároveň zachytil balon celkem jedenáctkrát. Nejúspěšnější byli v této metrice Lukáš Červ a Marios Purzitidis (oba 9).

Akcemi ve vápně soupeře hýřil Matyáš Kozák, z pěti náznaků ovšem vytvořil pouze jednu šanci. Nejčastěji ztrácel míč Mikula (11 ztrát), hned čtrnáctkrát naopak získal balon Plechatý. Největší xG (počet očekávaných branek) měl z našeho celku Fukala – 0,18. Hned pět modrobílých hráčů spáchalo dva fauly, šestkrát Slavia nedovoleně zastavila Višinského a čtyřikrát Červa.

Čtyři superzákroky a maximálka Preislera

Balon nejčastěji létal po ose Gebre Selassie – Frýdek, oba zmiňovaní si mezi sebou vyměnili 12 přihrávek. Do střelby se dostali v průběhu duelu TGS, Fukala, Kozák a Varfolomejev. Na opačné straně hřiště si výrazně zachytal Olivier Vliegen, tasit musel čtyři superzákroky, celkem zasahoval sedmkrát. K pěti ranám musel skákat, dvakrát se obešel bez rychlého přemístění.

Vůbec nejpilnějším běžcem Slovanu se stal Lukáš Červ s 11 489 metry, nejvyšší průměrnou rychlost naopak vyvinul Tomáš Polyák (8,9 km/h), z hráčů základní jedenáctky pak Denis Višinský (8,1 km/h). Ve sprintu největší vzdálenost urazil Kozák, a to 172 metrů. Na jednotlivé běhy v maximální rychlosti „vyhráli“ Mikula a Purzitidis – oba se do nich pustili celkem šestašedesátkrát. Úplně Maximální rychlost na hřišti vyvinul Dominik Preisler (33,5 km/h), nejvíce kilokalorií už tradičně spálil Jan Mikula – 1 213.

Další podrobné statistiky naleznete v sekci Statistiky na webu.

Tipovací soutěž

Jak probíhalo 10. kolo Tipovací soutěže? Tentokrát máme dva vítěze: Tomáše Rossmana a Vlastimila Čadílka, kteří získali shodně 28 bodů. Na druhém místě se s 26 body umístil Honza Marko a třetí byl (25 bodů) Milan Holeček.

Po posledním kole se rovněž měnil lídr tipovací soutěže. Tím se stává nově Tomáš Rossman (135 bodů), na druhém místě je předchozí nejlepší tipér David Hejzlar se 130 body, o čtyři body zpět pokukuje po vrcholu tabulky Šimon Knopp.

Fanouškovská tipovací soutěž pro sezonu 2022/2023 probíhá ve facebookové skupině Fanoušci FC Slovan Liberec. Pokud nevyužíváte Facebook, můžete se přihlásit na tomto mailu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis Pulsklima
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio