FC Slovan Liberec | V souboji o třetí místo na Tipsport Malta Cupu se utkáme se Zlínem
Menu Další Zavřít Zavřít
18.01.2023

V souboji o třetí místo na Tipsport Malta Cupu se utkáme se Zlínem

Tomáš Honzejk
Malta/Liberec - Během úterního odpoledne pokračoval Tipsport Malta Cup posledními dvěma zápasy skupin, které rozhodly o tom, jaké týmy se spolu utkají v zápasech o konečné umístění. Jelikož na druhém místě skončili ve svých skupinách fotbalisté Slovanu Liberec a Trinity Zlín, znamená to, že se tyto celky utkají ve čtvrtek od 12 hodin na národním maltském stadionu Ta´Qali v souboji o třetí místo. Přímý přenos můžete sledovat na TV Tipsport a televizním programu ČT sport.

FC Trinity Zlín

Náš poslední soupeř v rámci Tipsport Malta Cupu bude klub z města Tomáše Bati. Hráči se připravují na ostrově ve Středozemním moři pod taktovkou nového trenéra Pavla Vrby, kterému během soustředění přiletěly dvě posily do ofenzivy. Jednou je slovenský útočník Filip Balaj. Ten přišel na hostování z polské Cracovie Krakov a druhou libereckým fanouškům dobře známý Libor Kozák. Bývalému hráči Slovanu skončila smlouva na Slovácku.

Ševci hráli první utkání se slovenskou Trnavou, ve kterém remizovali 1:1. V úterním zápase pak změřili síly s německým druholigovým týmem SV Sandhausen. Utkání začalo lépe pro hráče ve žlutomodrém. Šli totiž do vedení v 17. minutě po gólu Simerského. Soupeř ale dokázal v závěru prvního poločasu otočit skóre díky dvěma proměněným penaltám. Ve druhé půli si Sandhausen výsledek pohlídal a tím si zajistil vítězství ve skupině. Zlín skončil druhý se ziskem jednoho bodu za remízu s Trnavou. Ta byla odsouzena k poslednímu místu kvůli horšímu skóre, když prohrála s německým celkem 0:3.

Pořadí ve ´zlínské´ skupině:

1. místo: SV Sandhausen, skóre 5:1, bodů 6

2. místo: FC Trinity Zlín, skóre 2:3, bod 1

3. místo: FC Spartak Trnava, skóre 1:4, bod 1

FC Slovan Liberec

K týmu se připojil vysoký nigerijský útočník Victor Olatunji působící naposledy v kyperském celku AEK Larnaka, v jehož dresu na podzim sbíral starty i v předkole Ligy mistrů a základní skupině Evropské ligy. Třiadvacetiletý hráč dříve působil i na Slovensku. Sto devadesát centimetrů vysoký Olatunji by mohl zasáhnout už do čtvrtečního utkání proti Zlínu. Podmínky jeho příchodu do Liberce se ještě dolaďují.

Trenér Kozel o nové posile:

"Typologicky se jedná o hrotového útočníka, který je vysoký, silný ve vzduchu a soubojích. V týmu takového hráče nemáme. Možná Michael Rabušic je mu lehce podobný. Potřebovali jsme útočníka po odchodu Micka van Burena a když nás opustil Max Talovjerov, tak také hráče použitelného do standardních situací. Je to mladý hráč, věkově tudíž velice perspektivní. O Victora jsme měli zájem už v létě, ale Larnaka jej nepustila, protože hrála skupinu Evropské ligy. Když se naskytla možnost získat jej v tomto přestupním období, sáhli jsme po něm."

Co se týče libereckého působení v Tipsport Malta Cupu, vedli jsme si prozatím o něco lépe než náš zlínský soupeř. V prvním utkání narazil Slovan na rakouský celek WSG Tirol, se kterým remizoval 1:1. Ve druhém utkání se pak hráči měli možnost konfrontovat se slovenským fotbalem, když vyzvali AS Trenčín. Po dvou proměněných penaltách bylo skóre dlouho nerozhodné 1:1. O vítězství modrobílého celku rozhodl přesnou hlavičkou v nastaveném čase druhé půle Ahmad Ghali, který se prosadil proti svým bývalým spoluhráčům. Slovan tak skončil druhý za rakouským Tirolem. Ten vyhrál skupinu díky lepšímu skóre.

Pořadí v ´liberecké´ skupině:

1. místo: WSG Tirol, skóre 4:2, body 4

2. místo: FC Slovan Liberec, skóre 3:2, body 4

3. místo: AS Trenčín, skóre 2:5, bodů 0

Vsaďte si u Tipsportu a sledujte utkání živě!

Jak již název turnaje hraného na Maltě napovídá, sázková kancelář Tipsport je jeho hlavním partnerem. Díky tomu můžete nejen živě sledovat všechny zápasy Tipsport Malta Cupu na TV Tipsport, ale také na ně sázet! Věříte Slovanu, že porazí Zlín a obsadí třetí příčku v turnaji? Stačí kliknout sem a vybrat si některou z možností, které pro vás naše partnerská sázková kancelář vypsala.

Vsaďte si u Tipsportu!

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pavlů innovation CEWE
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls