FC Slovan Liberec | Letní příprava před sezónou 2016/2017 odstartovala!
Menu Další Zavřít Zavřít
19.06.2016

Letní příprava před sezónou 2016/2017 odstartovala!

Kryštof Rossmann
Liberec - Už je to tady. Letní příprava před sezónou 2016/2017 v nedělním odpoledni odstartovala na tréninkovém hřišti Slovanu i s novými posilami Petrem Ševčíkem a Janem Navrátilem.

Záložníci Ševčík s Navrátilem však nebyli jediní nováčci na trávníku. Do přípravy se zapojila i další nová akvizice. Útočník Krasnodaru Nikolaj Komličenko, který vyztuží modro-bílé ofenzivní řady v ročním hostování.

O probojování se do kádru však usiluje i řada dalších hráčů. Mimo jiné záložník David Sixta z Chrudimi, ruský středopolař Aleksandr Trošečkin, Dejan Djordjevic ze Srbska nebo obránce Milan Nitranský. Pod taktovkou trenéra Jindřicha Trpišovského se připravuje také Michael Rabušic, který má platnou smlouvu do 30. června, nebo brankář Přemysl Kovář, jenž naopak hledá vhodné zahraniční angažmá.

„V tuhle chvíli nás nejvíce trápí post útočníka. Víme, že potřebujeme najít náhradu za Marka Bakoše. Kluci, co jsou zde na zkoušku, mají deset dní na to, aby ukázali, že mohou být číslo jedna po Marku Bakošovi. Pokud se jim to nepovede, budeme se muset porozhlédnout jinde," řekl na adresu nových tváří trenér Trpišovský.

Ale i přesto mužstvo nebylo úplně kompletní. Dostavit se na první trénink před novou sezónou nemohli Petr Heppner, Martin Chlumecký a další z nových tváří Wesley Da Silva. Ten bude stejně jako dorostenci Bláha, Chlumecký a Šulc usilovat o svou první šanci v A-mužstvu.

Co naopak lodivoda liberecké střídačky mohlo potěšit, je skutečnost, že hned několik hráčů je připraveno do hry po dlouhodobých zdravotních potížích. Ondřej Kolář, Michal Obročník i Ondřej Karafiát již naplno trénovali.

A co přesně bylo náplní oficiálního zahájení přípravy? Po klasickém rozběhání a procvičení se hráči rozdělili do tří skupinek. V těch následovalo oblíbené bago. Poté byla k vidění hra manéž (na dvě branky, 2x15 minut) a vzápětí již klasický herní projev (3x12 minut).

„Hráči mají za sebou dva týdny plné přípravy na sporttesterech v posilovně. V neděli jsme se rozhodli uspořádat první, záběhový trénink. Ten nám trochu prozradí, jak na tom hráči fyzicky jsou. Od pondělí již pojedeme naplno dvoufázově každý den," prozradil na závěr Jindřich Trpišovský.

V neděli trénovali: Daniel Bartl, Lukáš Bartošák, Ondřej Bláha, Radim Breite, Vladimír Coufal, Dejan Djordevič, Zdeněk Folprecht, Vojtěch Hadaščok, Václav Hladký, David Hovorka, Ondřej Karafiát, Ondřej Kolář, Nikolaj Komličenko, Přemysl Kovář, Kevin Luckassen, Ondřej Machuča, Jan Navrátil, Michal Obročník, Lukáš Pokorný, Michael Rabušic, Isaac Sackey, David Sixta, Jan Sýkora, Petr Ševčík, Jan Šulc, Alexandr Trošečkin, Milan Nitranský.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Masea Fehrer
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio