FC Slovan Liberec | A-tým si reprezentační pauzu zpestří zápasem proti Dynamu Drážďany
Menu Další Zavřít Zavřít
23.03.2022

A-tým si reprezentační pauzu zpestří zápasem proti Dynamu Drážďany

Šimon Knopp
Liberec - Fotbalisté Slovanu Liberec ani během reprezentační přestávky nevypadnou ze zápasového rytmu. Ve čtvrtek změří síly v přípravném utkání s druholigovým německým celkem. Soupeřem jim bude tradiční saský klub Dynamo Drážďany, hrát se bude na stadionu v německém Zhořelci (Görlitz) od 16 hodin. Z utkání Vám nabídneme aktualizovanou reportáž, kterou budete moci sledovat na našem webu. Domácí tým by měl zprostředkovat i stream.

SG Dynamo Drážďany

Na svěřence trenéra Kozla nebude čekat vůbec jednoduchý soupeř. Dynamo hraje druhou nejvyšší německou soutěž, a přestože jim momentálně patří 16. pozice, která by znamenala boj v baráži o udržení, stále se jedná o velmi kvalitní klub s bohatou historií a širokou fanouškovskou základnou. Založen byl v roce 1953, od té doby se stal 8x mistrem Východního Německa a 7x zvedl nad hlavu trofej za vítězství ve fotbalovém poháru Německé demokratické republiky. V roce 1989 se dostal i do semifinále poháru UEFA.

Ovšem je pravdou, že v novodobé historii klub nezažívá tak úspěšná období jako dříve. V posledních letech ho často střídavě vídáme mezi druhou a třetí německou ligou. Jak již bylo naznačeno, i tento rok bojuje o setrvání v druhé nejvyšší soutěži. Drážďanům patří s 28 body 16. příčka a na pozici zajišťující setrvání v soutěži jim schází 3 body, do konce ligy zbývá odehrát sedm utkání. V klubu je patrná i česká stopa, protože na hostování ze Sparty zde působí Václav Drchal. Za Drážďany také dříve hrál třeba Josef Hušbauer či Ondřej Petrák.

Pokud se podíváme blíže na poslední odehraná utkání německého celku, zjistíme, že již 10 zápasů čeká na ligovou výhru. Z posledních pěti utkání dvakrát prohrál a třikrát remizoval 1:1. Naposledy se Dynamo smírně rozešlo s Norimberkem. Nejlepším střelcem Drážďan je s 12 brankami Christoph Daferner.

Naposledy se oba týmy utkaly v létě 2017 v Oppachu, kde naši hráči zvítězili díky dvěma brankám Potočného a jedné Folprechta 3:0. Tento duel si můžete připomenout na fotkách níže.

Zápas proti Dynamu Drážďany začne ve čtvrtek od 16 hodin! Místem konání bude Stadion der Freundschaft v Görlitz. Vstupenky budou na místě stát 10 €, zlevněné 5 €. Pro reportáž a odkaz na stream sledujte v den utkání náš web.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Avej Vending
Mediální partneři
eFotbal Rengl