FC Slovan Liberec | Akademie pořádala turnaj "O pohár FCSL"
Menu Další Zavřít Zavřít
24.04.2022

Akademie pořádala turnaj "O pohár FCSL"

Mikuláš Borkovec
Za účasti 8 fotbalových týmů se uskutečnil pilotní projekt pro podporu okresního a regionálního fotbalu, v podobě turnaje „O pohár FC Slovan Liberec“ pro kategorie U9 a mladší v rámci předzápasového ligového utkání mezi domácím FC Slovan Liberec a MFK Karviná.

K tomuto turnaji byly pozvány týmy: TJ Sokol Doubí, TJ Jiskra Višňová, FŠ FC Slovan Liberec, FK Turnov, SK VTJ Rapid Liberec, FK Krásná Studánka, FC Slovan Liberec U8, MFK Podještědí. Odměnou pro nejlepší tři týmy bylo převzetí pohárů v poločasovém programu ligového zápasu a všem účastníkům byl zajištěn vstup na toto utkání, včetně rodičů a rodinných příslušníků. Všechny týmy se do turnaje pustily z vervou a hrály s nasazením veškerých sil a fotbalových dovedností. Do finále se nakonec probojoval domácím tým kategorie U8 a TJ Sokol Doubí. Po zpočátku vyrovnaném úvodu utkání přešla větší aktivita na kopačky TJ Sokolu Doubí, který si pak po vstřelení hned několika branek, došel pro suverénní výhru v turnaji. Hráči tří nejlepších týmů, mezi které se kromě TJ Sokolu Doubí a FC Slovanu Liberec dostal také tým TJ Jiskra Višňová, si posléze v poločasovém programu došli na hrací plochu pro krásné skleněné poháry. Ty jim předali hráči ligového A-TÝMU v čele s členem Výkonného výboru OFS Liberec a legendou klubu Jiřím Štajnerem.

"Jsme moc rádi, že se nám podařila akce zrealizovat a měla pozitivní ohlas. Rádi bychom v podobných projektech pokračovali a pomohli dětem upevnit vztah k fotbalu, skrze podobné zážitky, jako je třeba předávání pohárů v poločasovém programu ligového zápasu. Věřím, že se nám podaří zapojit do podobných projektů postupně co nejvíce týmů z regionu." Dodal k turnaji Martin Hanoušek, manažer akademie.

Děkujeme všem zúčastněným týmům za účast a budeme se těšit na další podobné akce s okresními nebo regionálními kluby.

Speciální poděkování společnosti Mc´Donalds, která se podílela na cenách pro zúčastněné týmy.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FITING SERVIS ZOO Liberec
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec