FC Slovan Liberec | Aspoň si mě už nebude brácha dobírat, směje se Frýdek po své první brance
Menu Další Zavřít Zavřít
23.10.2021

Aspoň si mě už nebude brácha dobírat, směje se Frýdek po své první brance

Ondřej Marko
Liberec – Ve 12. kole české nejvyšší soutěže prolomil Slovan sérii pěti porážek se Sigmou Olomouc. Již v úvodu utkání, v 15. minutě otevřel skóre Christian Frýdek. Mladý záložník se tak trefil v lize vůbec poprvé. V druhé půli přidal ještě druhou branku Júsuf, a to z pokutového kopu. Zbytek utkání si už náš tým pohlídal a vyhrál 2:0.

Blahopřání k vítězství, řekl bys něco k zápasu?
Moc děkuji. Byl to určitě těžký zápas, myslím si, že nám v něm pomohl první gól. Trochu jsme se po něm uklidnili, ale ani do posledních minut nebylo nic jasného. Myslím si, že dnes rozhodlo odhodlání každého z týmu nechat na hřišti vše. Chtěli jsme zkrátka vyhrát za každou cenu, což si myslím, že bylo vidět.

Možná jsi trochu skromně neřekl, že to byl tvůj gól, který rozhodl. Nicméně mohl by jsi ho popsat? Byl parádní.
Tak já neřekl, že jsem to rozhodl já. Rozhodli jsme to my, jakožto celý tým. Každopádně jsem za něj samozřejmě rád, zvlášť když mohu pomoct týmu. Teď jsem dvakrát nebyl ani v nominaci a dneska jsem dostal šanci. Jsem tedy rád, že jsem se takto odměnil.

Můžeš ho tedy trochu popsat?
Havelka tam dával krásnou přihrávku Theovi (Gebre Selassie, pozn. red.) za obranu. Theo poté skvěle přihrál, k tomu to i výborně pustil Júsuf. Celá akce byla podle mě moc hezká. Ještě že takovéto akce trénujeme, zrovna včera na tréninku jsme zkoušeli něco podobného. Několikrát se při nich stalo, že to Júsuf pouštěl a já na to nebyl připravený a gól jsem nedal. Tentokrát jsem byl rád, že jsem očekával jeho puštění, a že jsem to trefil.

Myslíš, že olomoucký odpor se pak definitivně zlomil po penaltě? Cítili jste, že po ní by to už mohlo dobře dopadnout?
Olomouc byla nebezpečná až do konce zápasu, měli tam třeba ty své nákopy. Jak jsem už říkal na začátku, na hřišti nechal opravdu každý sto procent, to podle mě rozhodlo. Chaluš a Plechatý odvedli fantastickou práci, když vyhrávali všechny souboje. Poté to měli ještě těžší, když tam šel Beneš. Takže bych tedy řekl, že to nebylo hned po druhé brance, ale až v 90. minutě jsem si říkal, že bychom to mohli zvládnout.

Jsi vlastně třetím Frýdkem, který se trefil v lize. Jaký to je pocit?
Tak alespoň si mě nebude brácha dobírat, že jsem ještě nedal gól. Takže dobrý (smích).

Dobíral si tě? On se také trefil poprvé ve 22 letech.
To je sice pravda, ale tak hecoval mě. Ptal se, kolik mám gólů v lize, a tak. Takže jsem rád, že už mu můžu odpovědět, mám aspoň jeden.

Už ti napsal?
Já jsem koukal, že jsem měl na mobilu hrozně moc zpráv, takže jsem se ještě nestihl podívat. Před zápasem mi ale říkal, že se bude koukat, takže nejspíš ano.

Spadlo z tebe to čekání na první trefu? I když ses trefil už při sedmém startu, takže to vlastně nebylo tak dlouhé čekání.
Určitě, to čekání bylo. Já jsem rád za každý gól, který dám. Nicméně dneska bych byl stejně rád, i pokud bych nedal gól, protože jsme utkání zvládli velmi dobře.

Už víš kolik tě bude stát první trefa?
Tak Milan Knobloch říkal, že to bude drahé. Ale ještě přesně nevím.

Jak jsi vlastně rád, že ses domluvil se Slovanem a jak ses v Liberci zabydlel?
Jsem určitě moc rád za tuto šanci a už jsem se tu zabydlel. Liberec je hezké město, je tady v podstatě všechno. Se spoluhráči máme výbornou partu, vlastně pořád někam chodíme, furt něco vyvádíme. Takže je to super, jsem moc rád, že jsem udělal tento krok a nemůžu si to vynachválit.

Dáváš bráchovi za pravdu v tom, co ti o Liberci říkal?
Ano, stoprocentně. Já to už říkal na začátku, že Liberec brácha jenom chválil. Hráčů, kteří prošli Libercem ze Sparty, je spousta. Takže já mohu jen potvrdit, že je tady opravdu všechno proto, abych se mohl dál rozvíjet.

Cítíš, že si kombinační styl hry pomalu sedá? Dnes jste dlouhou dobu Sigmu do ničeho nepustili...
Určitě ano, ale asi by to mohlo být lepší. Jsou k vidění občas pasáže, kdy to zbytečně nakopneme a tak. Každopádně čím více bodů budeme mít, tím lépe se nám bude hrát, to je jasné. I tohle vítězství nám může pomoci k tomu, abychom předváděli ještě lepší hru.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
rtm plus Náš region