FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Velvary - Slovan B 2:0
Menu Další Zavřít Zavřít
01.08.2021

B-tým dohrával stejně jako áčko s červenou kartou, Velvarům podlehl 0:2

Redakce
Liberec – Škoda. Béčko Slovanu drželo v 1. kole ČFL s Velvary dlouho krok, po vyloučení Tomáše Polyáka ale soupeř dokázal skórovat. Druhou branku přidal po hře vabank na útočné polovině, naše mužstvo na startu nového ročníku soutěže prohrálo 0:2.
1.kolo, sobota 31.7.2021, 17:00
TJ Slovan Velvary TJ Slovan Velvary
2:0
(0:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
TJ Slovan Velvary: Měsíček – Šustr, Tenkl, Kafka (77. Havránek), Šimkovský, Valenta (64. Chábera), Vopat (C), Pihrt (84. Moravec), Duong (46. Stárek), Drozda, Luong
FC Slovan Liberec B: Pešl – Černický, Bína, Málek (80. Horčička), Juzvak (75. Zvěřina), Valenta (55. Csáno), Knobloch, Winkler (75. Kytka), Novotný, Polyák (C), Daněk (80. Daněk)
Branky: 79. Stárek, 90. Stárek. Rozhodčí: Langmajer – Řeháček, Kastl. ŽK: 37. Valenta, 53. Pihrt, 87. Vopat – 49. Polyák, 68. Csáno. ČK: 51. Polyák. Diváci: 400.

Reportáž

B-tým vplul do nové sezony po povedené přípravě a i do úvodního kola ČFL vstoupil aktivně. Už v desáté minutě zahrozil Knobloch, který po centrované nabídce z pravé strany zamířil nad. Zanedlouho se dostali do prvního náznaku šance také domácí, kterým však rovněž scházela větší přesnost.

Vyrovnané tempo v prvním poločase nabídlo málo šancí, oba celky se snažily neúspěšně vydobýt územní převahu. V 32. minutě vypálil Duong, ale ani s jeho pokusem neměl brankář Pešl příliš potíží, míč totiž zamířil jen na břevno. Do kabin se tak oba celky rozcházely s bezbrankovým stavem.

Události krátce po pauze ovlivnily zbytek duelu výraznou měrou. Do hry se dostal po střídání Jan Stárek, který následně bitvu rozhodl, a hlavně Tomáš Polyák se během krátké chvíle vykartoval. První žlutý kartonek obdržel za zdržování, ve druhém případě tvrdě atakoval jednoho z protihráčů a zápas pro něj skončil.

Ačkoliv se realizační štáb Slovanu snažil úbytek energie doplnit střídáními, v 79. minutě se stejně Velvarští prosadili. Po pěkné kombinaci se z bezprostřední blízkosti prosadil střídající Jan Stárek, který nastavil kopačku do střílené přihrávky. S blížícím se koncem si naše mužstvo vytvořilo obrovskou příležitost na vyrovnání.

Ondřej Novotný se řítil sám na gólmana Měsíčka po rychlém brejku, domácí brankář však včas vyběhl a šanci zneškodnil. Naopak Velvary ještě jednou udeřily. Při hře vabank běžel na roh i Lukáš Pešl a i přes rychlý návrat liberecké defenzivy skóroval ranou k pravé tyči podruhé v zápase Jan Stárek.

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): „Zápas ovlivnilo vyloučení Tomáše Polyáka, který dostal dvě žluté karty během dvou minut. První padla za údajné zdržování hry a druhá za faul, který byl. Do té doby se hrál absolutně vyrovnaný duel v poli i v pokutových územích, šancí nebylo k vidění tolik. Hráčům po vyloučení ovšem rychle ubývaly síly, i když jsme se snažili střídat. Prakticky rozhodla jedna kvalitní akce ze strany Velvar. Každopádně za nepříznivého stavu jsme měli ještě jednu stoprocentní šanci Ondřejem Novotným po rychlém brejku, ale gólman brzy vyběhl a gólu zabránil. Druhou branku jsme dostali v samotném závěru, kdy šel brankář Pešl na roh a z protiútoku jsme inkasovali. Škoda, kluci si zaslouží pochvalu za týmový i bojovný výkon. Utkání by si zasloužilo nejmíň remízu, ale v oslabení šlo o těžký úkol.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec Zámečnictví Prošek
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec eFotbal