FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: Živanice - Slovan B 1:0
Menu Další Zavřít Zavřít
08.05.2022

B-tým padl na půdě Živanic, domácí rozhodli z penalty deset minut před koncem

Redakce
Živanice/Liberec – Škoda, smůla i deka. Béčko podlehlo Živanicím 0:1, branku přitom inkasovalo až v 80. minutě z pokutového kopu. Ten proměnil David Petrus. Naše mužstvo prohrálo už počtvrté v řadě a ve středu ho čeká dohrávka 22. kola v Brozanech.
24.kolo, sobota 7.5.2022, 17:00
TJ Sokol Živanice TJ Sokol Živanice
1:0
(0:0)
FC Slovan Liberec BFC Slovan Liberec B
TJ Sokol Živanice: Frydrych – Spěvák, Vobejda, Kakrda, Buriánek, Nikodem (46. Knespl), Petrus, Štěpánek (85. Pánek D.), Polák, Langr (C), Kopecký (90+2. Pánek F.)
FC Slovan Liberec B: Vliegen – Mikula, Doumbia (83. Málek), Višinský (75. Vyčítal), Winkler, Michal, Matoušek, Šulc, Polyák (C) (75. Valenta), Kytka (64. Juzvak), Prebsl
Branky: 80. Petrus (pen.). ŽK: 11. Kopecký, 47. Knespl, 69. Vobejda, 83. Langr – 32. Doumbia, 78. Vliegen, 78. Matoušek. Rozhodčí: Baum – Rouček, Šimeček. Diváci: 130.

Reportáž

Duel bez většího množství šancí. Slovan naskočil do utkání s Živanicemi posilněn o několik hráčů z A-týmu, zahrál si kapitán Jan Mikula, Denis Vyšinský, Jan Matoušek a vzadu chtěl vychytat výhru Olivier Vliegen.

Aktivita Slovanu v prvním poločas vyústila k nebezpečné situaci v 35. minutě, kdy se musel gólman Frydrych hodně ohánět, aby míč vytěsnil mimo při tyče. Přízemní ránu zvládl vyrazit před sebe a zbytek problému vyřešili obránci rychlým odkopem.

Největší libereckou šanci zastavila tyč, která zamezila ve skórování Winklerovi. Na druhé straně se domácí přece jen dočkali. V 80. minutě dostaly Živanice příležitost zahrávat pokutový kop a hozenou rukavici sebraly. David Petrus poslal Vliegena na opačnou stranu branky a přízemní ranou k pravé tyči poslal svůj celek do vedení.

Slovan se snažil vyrovnat, nepomohlo ale ani závěrečné pětiminutové nastavení. Matoušek nevyužil standardní situace, když míč poslal mimo bránu. Žádná další větší šance už nepřišla, naše mužstvo prohrálo s Živanicemi 0:1 a ve středu ho čeká dohrávka utkání s Brozany. V tabulce Slovanu B patří předposlední místo.

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): „Celkově remízové utkání, o kterém rozhodl v závěru pokutový kop. Do zápasu jsme vstoupili dobře, aktivně, hned na začátku jsme měli šance po rohových kopech, nicméně jsme branku nedali. Pak se hra vyrovnala, příležitosti se nerodily nějak často a nebyly ani na jedné a druhé straně. Tu největší měl Winkler, který trefil po standardní situaci tyč, a pak jsme špatně vyřešili brejk 2 na 1. Domácí neměli prakticky žádnou šanci až na tento penaltový moment.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pytloun NET-SYSTEM
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec