FC Slovan Liberec | Béčko bude v sobotu hrát v Hrádku o důležité body proti Přepeřím
Menu Další Zavřít Zavřít
26.05.2022

Béčko bude v sobotu hrát v Hrádku o důležité body proti Přepeřím

Šimon Knopp
Liberec - Béčko Slovanu se představí v sobotu v dalším zápase třetí nejvyšší soutěže. Svěřenci trenéra Myslivce budou bojovat o zisk důležitých bodů proti týmu FK Přepeře, aby zachovali naději na záchranu. Výkop utkání je plánován od 10:30, tentokrát na stadionu v Hrádku nad Nisou.

FK Přepeře

Tým FK Přepeře sídlící kousek od Turnova si v letošní sezóně nevede vůbec špatně. V tabulce mu patří skvělé třetí místo se ztrátou dvou bodů na druhý Jablonec B. Vzhledem k tomu, že dokonce soutěže zbývají ještě čtyři kola, fotbalisté Přepeří mají stále šanci bojovat i o první příčku. Na vedoucí Zápy totiž ztrácí šest bodů.

Fotbalisté Přepeří se mohou chlubit vůbec nejlepší ofenzivou ve skupině B ČFL. Ve 26 odehraných duelech totiž vsítili celkem 55 branek. Nutno ovšem dodat, že Přepeře často i góly dostávají, inkasovaly 47krát a řadí se tak na úroveň Chlumce či posledního Ústí nad Orlicí. V posledním kole si hráči ze semilského okresu poradili s Velvary 3:2. Jednou se prosadil i exliberecký Vojtěch Hadaščok, který s naším týmem před deseti lety získal mistrovský titul.

Již zmiňovaný Hadaščok patří v této sezóně k výrazným postavám Přepeří, vsítil totiž již 10 branek a v klubové tabulce mu patří druhé místo. Ještě lépe je na tom pouze jeho spoluhráč Jakub Synek se 12 trefami. V posledním vzájemném duelu se Slovanem B nejenže padaly branky (utkání skončilo 3:1 ve prospěch Přepeří), ale i červené karty. Oba celky dohrávaly v deseti hráčích, na naší straně byl vyloučen Ondřej Lehoczki.

FC Slovan Liberec

Naše mužstvo se nachází naopak ve druhé části tabulky. Slovanu B patří průběžné předposlední místo. Na čtrnácté Pardubice ztrácí pět bodů a vzhledem k tomu, že budou pravděpodobně sestupovat dva týmy, bude důležité získat v posledních kolech co nejvíce bodů. V minulém zápase podlehli liberečtí fotbalisté právě pardubickému béčku 3:1. Našemu soupeři, který měl výhodu v podobě domácího prostředí, pomohlo i několik hráčů z A-týmu.

„Soupeř se na velmi důležitý zápas posílil o hráče širšího kádru A-týmu a zároveň i o kmenové hráče A-týmu. Zejména o velmi zkušeného Černého a střelce Hufa, což se ukázalo jako rozhodující, protože oba dali gól. My jsme do 30. minuty vypadali nervózně a zakřiknutě a bohužel z prvního náznaku šance soupeře jsme dostali branku. Hra se postupně vyrovnala a přelévala z jedné strany na druhou. Nicméně v 55. minutě jsme dostali druhý laciný gól. Na ten jsme sice ještě dokázali odpovědět pěknou akcí, ale bohužel nás sráží jednoduché ztráty míče a chyby směrem k defenzivě. Takže jsme brzy opět inkasovali. Velký rozdíl mezi námi a našimi soupeři je v efektivitě proměňování šancí, poté v triviálních ztrátách míče a chybách směrem do defenzivy. To nás v každém zápase trestá a sráží,“ komentoval poslední duel kouč Petr Myslivec.

Slovan B se bude v sobotu snažit prolomit sedmizápasovou šňůru bez výhry. Přijeďte podpořit naše mužstvo, hraje se od 10:30 na donínském stadionu Slovanu Hrádek nad Nisou, pro fanoušky z okolí to bude jedinečná příležitost podívat se na třetí nejvyšší soutěž!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC Auto Koutek
Mediální partneři
Hitrádio Contact Rádio Impuls