FC Slovan Liberec | Béčko čeká start ČFL po půl roce: Věřím, že nám minulá sezona pomohla, říká Papoušek
Menu Další Zavřít Zavřít
21.08.2020

Béčko čeká start ČFL po půl roce: Věřím, že nám minulá sezona pomohla, říká Papoušek

Redakce
Liberec – Dlouhá doba, dlouhé čekání. Minulá sezona ČFL byla na začátku března kvůli koronaviru ukončena, B-tým Slovanu sehrál poslední duel 8. 3. proti Velvarům. Od té doby se naše mužstvo pomocí přípravných duelů připravovalo na nový ročník, který by chtělo zvládnout lépe než ten premiérový v třetí nejvyšší soutěži. „S loňským umístěním jsme spokojeni nebyli. Herně jsme nepropadli, ale problém tkvěl v produktivitě a laciných inkasovaných brankách. Chtěli bychom hrát v tabulce co nejvýš,“ prozradil na úvod trenér Petr Papoušek, který vede tým společně s Petrem Myslivcem.

Minulý předčasně ukončený ročník naše mužstvo zakončilo ve spodní části tabulky skupiny B, teď ho čeká nová výzva. Soutěž odstartuje už o víkendu, v neděli (23. srpna) ho čeká zápas ve Velvarech, za týden se představí na půdě Zbuzan. Tým prošel během dlouhého půlročního čekání na mistrovský zápas řadou změn. „Je těžké říct, jaké má mužstvo silné a slabé stránky, protože hráčská obměna během přípravy byla velká. Někteří odešli a během přípravy přicházeli jiní, nebo jsme si vypomohli hráči z dorostu,“ vysvětloval Petr Papoušek.

Realizační štáb je však s přípravou spokojen, kádr měl dostatek času zapracovat na herních nedostatcích. Mezi hlavní témata a náplň tréninků patřily mimo jiné hra v obou vápnech a přechody do útoku i do obrany. „S mužstvem jsme spokojeni, kluci pracovali dobře. Teď chce ještě vyladit, jací hráči budou chodit z Áčka, aby nám sestava vycházela postově.“

Nebojí se trenéři, že věkově velmi mladý tým koronavirus zbrzdil v individuálním rozvoji hráčů? „Na začátek ostré sezony se těšíme. Pauza bez mistráku byla opravdu dlouhá. Doufám, že dobře odstartujeme a potvrdíme dobré výkony z přípravy. Klukům pauza, doufám, neuškodila, i ke konci jara jsme odehráli nějaké přípravné zápasy plus navíc teď během klasické přípravy. Projevit by se to nemělo,“ věřil 43letý trenér.

B-tým zapsal během předsezonní přípravy dvě výhry, jednu remízu a jednu porážku. Remizoval s polskou Zaglebií Lubin, nestačil na Slavii a Varnsdorf, naopak předčil Kolín a v generálce pětigólovým druhým poločasem také rezervu Hradce Králové. Právě poslední zmiňovaný duel by mohl hráčům z hlediska sebevědomí před úvodem ostré fáze roku pomoct. „Mohlo by to tak být, kluci ukázali, že góly dát umějí. Důležité ale bude výkon přenést do mistráku,“ vysvětloval Papoušek s dodatkem, že v utkání nastoupilo celkem pět dorostenců.

Celou loňskou sezonu trápila B-tým produktivita. Nejvíce branek, šest, zaznamenal jihokorejec Yu, pětkrát se prosadil Milan Vrabec a dvě trefy bral Dominik Gembický. Tři branky zapsal i Jan Kuchta a to během jediného hattrickového utkání.

„S aktuálním mužstvem jsme spokojeni, kluci pracovali dobře. Teď chce ještě vyladit, jací hráči budou chodit z Áčka, aby nám sestava vycházela postově. Jinak jsme s loňským umístěním v lize samozřejmě spokojeni nebyli. Herně jsme nepropadli s žádným mužstvem, ale problém byla produktivita a laciné branky. Věřím, že nám minulá sezona pomohla a budeme zkušenější. Chtěli bychom hrát co nejvýš,“ uzavřel Papoušek.

SOUHRN PŘEDSEZONNÍ PŘÍPRAVY B-TÝMU SLOVANU

Liberec „B“ – Zaglebie Lubin 2:2 (2:1)
Branky Slovanu: Kratochvíl, Baláž.

Liberec „B“ – Slavia Praha „B“ 2:3 (1:0)
Branky Slovanu: Mashike, Polyak.

Kolín – Liberec „B“ 0:1 (0:1)
Branka Slovanu: Kazda. Utkání nebylo dohráno kvůli kolapsu rozhodčího po prvním poločase.

Liberec „B“ – Varnsdorf 2:4 (1:2)
Branky Slovanu: Kazda, Yu.

Hradec Králové „B“ – Liberec „B“ 2:5 (2:0)
Branky Slovanu: Vyčítal 2x, Málek 2x, Daněk.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical RR group service s.r.o
Mediální partneři
Rengl Liberecká drbna