FC Slovan Liberec | Béčko chce první body v nové sezoně, vyráží do Zbuzan
Menu Další Zavřít Zavřít
28.08.2020

Béčko chce první body v nové sezoně, vyráží do Zbuzan

Redakce
Liberec – První zápas bez bodů, teď se B-tým Slovanu pokusí o nápravu. Naše mužstvo vyjíždí ke druhému kolu do Zbuzan, které se rozkládají v těsném sousedství jihozápadní části Prahy. Svěřenci trenérů Petra Papouška s Petrem Myslivcem zároveň čekají také na úvodní branku nového ročníku.

Pět gólů na úvod přípravy, nula během úvodního kola

Slovan se rozloučil s přípravou pětigólovým druhým poločasem v generálce s rezervou Hradce Králové (5:2) a jako kdyby se vystřílel. V úvodním duelu nové sezony zůstaly všechny liberecké šance včetně té největší Yua nevyužity. Za Velvary skóroval po rohovém kopu Jan Havránek.

„Vyrovnaný první poločas. Udělali jsme zbytečný roh, ze kterého jsme dostali branku, na šance jsme ale byli o něco aktivnější. Druhou půli jsme hráli na jednu bránu, měli jsme hodně křídelních akcí, centrů, nicméně bez vážnější šance. Jedinou měl Yu, který se po centru zprava hezky uvolnil, ale brankář reflexivně vyrazil. Další dva závary soupeř ubránil. Zápas na remízu," komentoval Petr Myslivec.

Více se o přípravě dozvíte v tomto článku.

Zbuzanská výhra nad Živanicemi

Zbuzany naopak vkročily do soutěže na výbornou, když přehrály Živanice 2:1. Napínavý zápas rozsekl až čtyři minuty před koncem Adam Rohlík, první branku Zbuzan vstřelil obránce Jakub Trýzna z penalty.

Během minulého ročníku se naše mužstvo střetlo se Zbuzany pouze jednou a soupeři podlehlo jednoznačně 0:3. Teď se naopak Slovan bude snažit dokráčet k premiérovým bodům v novém ročníku. Duel startuje na půdě soupeře v sobotu od 10:15.

NEJLEPŠÍ STŘELCI SLOVANU

Naše mužstvo na úvodní branku prozatím čeká.

NEJLEPŠÍ STŘELCI SLOVANU V MINULÉ SEZONĚ

Yu 6 (v zimě odešel do Sokolova)
Vrabec 5
Kuchta 3
Gembický 2
Šíma 2
Beran 1
Alibekov 1
Dvořák 1
Nešický 1 (v zimě odešel na hostování do Viktorie Žižkov)
Dordič 1 (v zimě odešel do Opavy)

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco Kraintek
Mediální partneři
Liberecká drbna Beat radio