FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Žižkov 3:0
Menu Další Zavřít Zavřít
08.02.2023

Béčko pokračuje v dobrých výkonech, Viktorii Žižkov porazilo 3:0

Redakce
Liberec – Brzděme nadšení, je teprve příprava. Béčko ale i napotřetí uspělo v souboji se silným protivníkem, nejprve přehrálo Varnsdorf, pak remizovalo na půdě Jablonce a teď, v Doubí, skolilo Viktorii Žižkov 3:0. Výběr Josefa Petříka posílený o pět hráčů do pole a brankáře z A-týmu se tak dobře naladil na nadcházející přípravný duel v Teplicích (11. února).
Příp., středa 8.2.2023, UMT Sokol Doubí
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
3:0
(1:0)
FK Viktoria ŽižkovFK Viktoria Žižkov
FC Slovan Liberec: Pešl – Daněk, Lehoczki, Horňáček, Bitok – Varfolomejev – Lupoměský, Málek, Polyák, Juzvak – Kozák
Branky: Málek, Valenta, vlastní branka soupeře.

Reportáž

Béčko do utkání s třetiligovou Viktorkou nastoupilo posíleno o pět hráčů do pole a brankáře z A-týmu. Jako první otevřel skóre ve 27. minutě Jan Málek, pak se zaskvěl brankář Pešl, který zlikvidoval gólovou příležitost Žižkova. Do poločasu už se skóre neměnilo, Slovan odcházel do šatny s těsným náskokem.

Ten se podařilo v 75. minutě navýšit Ondřeji Valentovi, který po dvou trefách do sítě Jablonce opět skóroval. Ještě předtím nastřelili hosté břevno. Třetí branka byla vlastní a padla v samotném závěru duelu. Naše mužstvo tak navázalo na výkony z předešlých dvou přípravných utkání. Další zápas odehraje už 11. února od 11:00 na půdě rezervy Teplic.

Ohlasy trenérů

Josef Petřík (FC Slovan Liberec): „Byli jsme poměrně dost posílení o pět hráčů do pole a gólmana z A-týmu. Hráči k zápasu přistoupili velmi dobře a s chutí. Hrál se dobrý fotbal s řadou šancí, také Viktorka měla příležitosti, v prvním poločase jsme propadli v presinku. Ale hráli jsme na dost velké riziko s vysokým presinkem, byli jsme hodně v pohybu, absolvovali jsme řadu soubojů, sběru míčů a kombinace směrem nahoru. Myslím, že se fotbal musel líbit. Během úvodní půle jsme využili jednu gólovou příležitost, pak nás za stavu 1:0 podržel gólman Pešl, který chytil tutovou šanci. O něco později ještě soupeř nastřelil břevno. Rozhodně to nebylo tak, že bychom byli jednoznačně lepší, ale zasloužili jsme si vyhrát. Vidíme i nějaká negativa, takže ty si zhodnotíme a jedeme dál. Je teprve příprava, ale je super, že jsme rozložili síly. Většina hráčů kromě třech odehrála poločas.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Kraintek
Mediální partneři
Liberecká drbna Český rozhlas Liberec