FC Slovan Liberec | Béčko přivítá v neděli od 10:15 druhé Živanice
Menu Další Zavřít Zavřít
05.10.2019

Béčko přivítá v neděli od 10:15 druhé Živanice

Redakce
Liberec - Béčko čeká v neděli další zápas ČFL, na Městském stadionu přivítá od 10:15 Sokol Živanice. Přijďte B-tým v domácím prostředí podpořit.

Penalty bez chyby, teď další body

Slovan zvládl remizové utkání s Duklou nakonec na výbornou. Po dotažení dvoubrankového vedení domácích se naše mužstvo prosadilo ze všech pěti penalt, díky čemuž bralo bonusový bod, soupeř totiž v jednom případě zaváhal.

Už šestý gól sezony vstřelil z nařízeného pokutového ještě před koncem druhé půle Yu, premiérově se trefili Dominik Gembický a Ahmed Alibekov, který se vrací do zápasového tempa po zranění. Modrobílí okupují po sečtení všech výsledků jedenáctou příčku tabulky s jedenácti body.

„První poločas jsme hráli dobře. Byli jsme aktivní v napadání a získávali jsme jím hodně míčů, ale chybělo nám lepší řešení ve finální fázi. Soupeř dal ze své první šance gól. Brzo jsme srovnali a pokračovali v dobrém výkonu, ale další možnosti jsme řešili špatně. Minutu před koncem prvního poločasu jsme dostali laciný gól. Deset minut po přestávce přišla branka na 1:3. Za chvíli nás dostal do hry Gembický a deset minut před koncem srovnal z penalty Yu. Pak se hrálo nahoru dolu. Třikrát jsme měli možnost po akci na levé straně, Blažek šel jednou sám na bránu, ale nás naopak v jasné šanci soupeře podržel Hnízdil. Penalty jsme zvládli dobře - všichni proměnili," komentoval trenér Petr Papoušek utkání s Duklou.

Živanice jedou, druhá příčka bez ztrát

Sokol začal nový ročník České fotbalové ligy na výbornou. Z dosavadních osmi odehraných duelů šestkrát vyhrál po základní hrací době, jednou na penalty a pouze jednou odešel ze hřiště poražený, o což se na začátku září postaral Hradec Králové "B" (0:2).

Od té doby Živaničtí porazili nepříjemný Chlumec nad Cidlinou 1:O, Ústí nad Orlicí 3:1 a v posledním duelu také Velvary po divoké přestřelce 4:3. Na vedoucí Zápy ztrácí hráči z městečka nedaleko Pardubic pouhý bod, který se budou získat i na liberecké půdě. Přijdťe Slovan podpořit, hraje se v neděli od 10:15 na Městském stadionu.

NEJLEPŠÍ STŘELCI SLOVANU

Yu 6
Vrabec 4
Beran 1
Šíma 1
Gembický 1
Alibekov 1

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Ferona
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec eFotbal