FC Slovan Liberec | Beran poprvé od začátku: Skvělý pocit a zodpovědnost. Věřil jsem, že na to mám
Menu Další Zavřít Zavřít
28.06.2020

Beran poprvé od začátku: Skvělý pocit a zodpovědnost. Věřil jsem, že na to mám

Redakce
Liberec - Slovan porazil Ostravu 2:1 a v tabulce FINÁLE FORTUNA:LIGY skončí nejhůř pátý, o pohár bude do poslední chvíle bojovat na obou frontách. Velkou měrou se o tříbodový úspěch postaral záložník Michal Beran, který dostal nelehký úkol zaskočit, poprvé v kariéře od začátku utkání, za Alexandra Balutu.

„Byl to určitě skvělý pocit i zodpovědnost. Věřil jsem si, že na to mám a trenéři mi dali důvěru. Doufám, že jsem ukázal, že do sestavy patřím," komentoval Michal Beran krátce po konci duelu a radost byla veliká. Šlo o vůbec první ligový start teprve 19letého záložníka od začátku, navíc Slovan důležité utkání zvládl 2:1.

První gól ale vstřelil Jakub Pešek až patnáct minut před koncem, pojistku přidal Kamso Mara. „Věřil jsem, že gól dáme. Všichni jsme víru měli a nakonec to tam padlo, takže super," pokračoval talentovaný středopolař.

Jeho výkon přitom ocenil jak realizační tým, který na něj vsadil při absenci Achmeda Alibekova a Alexandra Baluty, i fanoušci. Ti ho vyhlásili mužem zápasu na liberecké straně. „Snažil jsem se hrát hlavně jednoduše a pomoct klukům běháním. Je to moje silnější stránka: běhám, napadám. Tím jsem jim snad trochu pomohl a udržel nějaké míče.

Pro Berana byl první ligový zápas od úvodního hvizdu o to větším zážitkem, že před několika dny skládal maturitní zkoušku a úspěšně! „Udělal jsem ji a jsem za to rád. Bylo docela těžké skloubit školu s fotbalem, ale povedlo se a jsem rád, že to mám za sebou."

Fotbalovou zkoušku měl o to jednodušší, že mu spoluhráči pomohli. „Všichni se zapojili. Dávali mi různé rady, za což jsem vděčný," pokračoval talent a přemítal nad náročným průběhem. „Úplně jsem se necítil, že bych měl víc sil než kluci. Na konci už přišly i křeče, obdivuji ostatní, kteří hrají pořád. Vydrží toho hrozně moc."

A co další náročný program? Vítězství nad Baníkem z hlediska sebevědomí určitě pomůže. „V neděli máme volno a pak se budeme chystat na Spartu. Věřím, že na to máme. Jsme připraveni," zakončil bojovně Beran.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Mattoni iQLANDIA
Mediální partneři
eFotbal Hitrádio Contact