FC Slovan Liberec | Blíží se Reprezentační ples FC Slovan Liberec a vyhlášení sedmého člena Dvorany slávy
Menu Další Zavřít Zavřít
10.01.2020

Blíží se Reprezentační ples FC Slovan Liberec a vyhlášení sedmého člena Dvorany slávy

Tomáš Čarnogurský
Vstupenky na Reprezentační ples FC Slovan Liberec v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev (sobota 25. 1. 2020 od 20h) jsou pro veřejnost v prodeji ve Fanshopu na stadionu U Nisy. Těšit se můžete na atraktivní program a bohatý raut v ceně vstupenky. Během večera bude vyhlášen i sedmý člen Dvorany slávy našeho klubu, kterého opět můžete sami vybrat.
Permanentky - jaro 2020

Dvorana slávy

Dvoranu slávy FC Slovan Liberec klub založil v roce 2014 Prvním členem se stal Tomáš Janů, který v dresu FC Slovan Liberec odehrál nejvíc ligových zápasů v historii klubu. O dalších členech Dvorany slávy pak pravidelně rozhodují fanoušci klubu hlasováním. Nového člena Dvorany slávy klub představuje v rámci pravidelného Reprezentačního plesu.

Ve Dvoraně slávy FC Slovan Liberec máme zatím šest hráčů a jednoho trenéra. Prvních pět z nich se stalo se Slovanem mistry. Ale historie našeho klubu se nezačala psát až při prvním titulu v roce 2002. V době euforie po historickém postupu v roce 1993 za Liberec U Nisy nebo na Městském stadionu nastupovala řada fotbalistů, kteří se také zapsali do srdcí fanoušků Slovanu, i když už nebyli u pozdějších titulů. Loni jste z nich vybrali Josefa Lexu.
Tentokrát můžete vybírat z dalších čtyř hráčů ze slovaňáckých devadesátek. Všichni z nich mají na kontě více než stovku startů v našem modrobílém dresu a seřazeni jsou právě podle počtu odehraných zápasů.

Hlasování probíhá do 17. 1. 2020 zde.

Pojďme si na tomto místě jednotlivé kandidáty ještě blíže představit:

Libor Janáček

Pracovitý záložník dlouho držel rekord v počtu ligových startů za Slovan, do nichž navíc nejsou započítány starty před postupem do nejvyšší soutěže. Dodnes se drží v první pětce. Svou první ligovou branku vstřelil 3. dubna 1994 proti Bohemians, kam o necelých šest let později ze Slovanu přestoupil.

Ligová bilance v dresu Slovanu: 183 zápasů / 10 gólů


Martin Čupr

Nejmladší hráč, který v našem týmu nastoupil k ligovému zápasu. Když tento talentovaný záložník 8. června 1994 debutoval v zápase proti Slavii, nebylo mu ještě ani sedmnáct. Na první branku si musel počkat až do dubna 1996 a je tak naším třetím nejmladším střelcem. Jako náctiletý, tedy do svých dvacátých narozenin, si zvládl připsat 65 ligových startů.

Ligová bilance v dresu Slovanu: 110 zápasů / 6 gólů


Josef Jinoch

Střelec historicky první branky Slovanu v první lize, psal se 29. srpen 1993 a bylo to na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích. Z Liberce si v roce 1996 odskočil i na exotické angažmá v Japonsku. Na prvním titulu Slovanu už se podílel jako funkcionář, v roli sportovního ředitele pak v Liberci působil ještě jednou v letech 2007-2008.

Ligová bilance v dresu Slovanu: 108 zápasů / 17 gólů


Martin Hašek

Ve Slovanu odehrál záložník s nezdolnou fyzickou kondicí první čtyři ligové sezóny. Posledním duelem v modrobílém dresu pro něho byl 11. června 1997 symbolicky zápas proti Spartě, kam následně přestoupil. Po zahraničních štacích v Rakousku a Rusku se do Liberce vrátil jako amatér na jaře 2005, ale aniž by stihl odehrát jediný ligový zápas, stěhoval se zase do Sparty.

Ligová bilance v dresu Slovanu: 107 zápasů / 15 gólů


Reprezentační ples


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DPMLJ Aura Medical
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region