FC Slovan Liberec | Brankář Olivier Vliegen podepsal novou smlouvu
Menu Další Zavřít Zavřít
29.04.2022

Brankář Olivier Vliegen podepsal novou smlouvu

Tomáš Čarnogurský
Liberec – Třiadvacetiletý belgický gólman, který pod Ještěd přišel z Anderlechtu Brusel už před čtyřmi lety, bude dál působit v našem klubu. Podepsal novou smlouvu na příští dvě sezony, tedy až do léta 2024.

Olivier Vliegen od začátku svého působení v Liberci trénoval s brankáři A-týmu pod dohledem trenéra gólmanů Marka Čecha a zápasovou praxi získával při utkáních B-týmu. V loňském roce sbíral zkušenosti na hostováních v profesionálních soutěžích, nejdříve v druholigové Čáslavi a pak i ve slovenské Senici. Na svou ligovou šanci v dresu A-týmu Slovanu si musel počkat až do letošního dubna, kdy zatím odchytal poslední čtyři zápasy probíhající sezony.

„Oli šel netradiční cestou. Není běžné, že by mladý brankář ze Západní Evropy a ještě k tomu z tak velkého klubu, jakým je Anderlecht, zamířil do Česka. Popral se o svou šanci a za ty necelé čtyři roky v Liberci se vypracoval ve stabilního člena ligového kádru. Naučil se i velmi dobře česky. Jsme rádi, že jsme s ním teď mohli prodloužit smlouvu,“ řekl sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

Oli, jak se mu v kabině přezdívá, nám hned po podpisu prozradil své pocity: „Jsem moc rád, že jsme se s vedením Slovanu dohodli na podpisu nové dvouleté smlouvy. Těším se na další působení v Liberci, kde jsem spokojený, a doufám, že před skvělými fanoušky na stadionu U Nisy odchytám ještě hodně zápasů. Snad se nám bude dařit!“

Více se dočtete v interview, které chystáme do bulletinu na sobotní odvetu semifinále Skupiny o umístění proti Sigmě Olomouc. Dostanete se k němu jako tradičně u vstupů na stadion, kde jej budou rozdávat hostesky. Přijďte včas, ať na vás nějaký výtisk zbyde!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
FCC AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region