FC Slovan Liberec | Bulletinový rozhovor s Marou: V Liberci mi nic nechybí, každý den pracuji na maximum
Menu Další Zavřít Zavřít
06.11.2019

Bulletinový rozhovor s Marou: V Liberci mi nic nechybí, každý den pracuji na maximum

Bulletin
Mimořádně vám přinášíme zkrácenou verzi rozhovoru, který vyšel v nedělním bulletinu před utkáním s Příbramí. Guinejský střední záložník přišel do Slovanu z Jihlavy, rychle si vybojoval místo v základní sestavě. Nastupovat může jak na kraji, tak na stoperu, nejlépe se ale cítí na defenzivním štítu ve středu hřiště. Kamso dělá vše pro to, aby se týmu dařilo. Fotbal si v Liberci užívá.

Minulý víkend jste vybojovali důležitou výhru v Mladé Boleslavi (3:1). Byla už potřeba, že?
Byla. Parta v kabině je dobrá. Víme, že má tým kvalitu, víme, že máme na víc. Věřili jsme v to, že proti Boleslavi vyhrajeme a nakonec se nám to podařilo, což nás těší. Jediné, co potřebujeme, jsou výhry, jinak nikde není žádný problém.

Jak ses vůbec dostal do České republiky. Věděl jsi o zemi něco předtím?
Přiznám se, že jsem nevěděl vůbec nic. Hrával jsem čtvrtou divizi ve Francii a po jednom zápase mi zavolal jeden z agentů s tím, že by pro mě rád pracoval. Šel jsem do toho a nakonec se jsem se přes něj dostal do Vlašimi, odkud si mě vytáhla na hostování Jihlava do nejvyšší soutěže. O půl roku později přišel transfer do Slovanu.

Líbí se ti v Liberci?
Určitě. Jsem v Liberci opravdu spokojený, nic mi tu nechybí. Jde o dobré město, cítím se tu dobře, jen musíme vyhrávat… Když se nám nevede, není dobrá atmosféra v kabině a ta se pak přenáší i na ostatní věci. Je to jediná věc, se kterou mám problém, když budeme mít výsledky, zmizí.

S kým se v kabině nejvíc bavíš?
Se všemi, ale každý člověk to má tak, že se s někým baví trochu častěji. Rozumím si s Petarem Musou a Oscarem, často spolu trávíme čas i mimo hřiště. Ale jdeme na večeři třeba i s celým týmem, určitě se nemám problém bavit s nikým. Koneckonců se učím i česky, každý týden se v pondělí a ve středu scházím s učitelem, už pár slovíček dokážu pochytit. Dokonce jsem se koukal v češtině i na Okresní přebor, sice jsem nerozuměl všemu, ale i tak to bylo hrozně vtipné.

Jak vůbec vznikla přezdívka Kamil?
No (směje se). Když jsem přišel na první trénink Vlašimi, trenér začal z ničeho nic křičet Kamil, Kamil, Kamil… Já vůbec nevěděl, že jde o mě. Nakonec na mě ukázal a já ho opravil, že se jmenuju Kamso. Řekl mi, že od teď už platí Kamil a táhne se to se mnou pořád. I v Liberci mi nikdo jinak neřekne.

Cítíš se individuálně nejlépe za poslední dobu? Během reprezentační pauzy sis připsal první starty za guinejský národní tým.
Díky bohu se vše pomalu lepší. Každý den pracuji na maximum, makám na plno, dávám fotbalu vše a poslední dobou se začínám cítit dobře. Jsem šťastný, když hraju. Národní tým byla dobrá zkušenost. Byl jsem nadšený, národní tým byl můj sen stejně asi jako každého hráče. Oba úvodní zápasy byly dobré, teď musím jen čekat na další měsíc, kdy nás čeká kvalifikace afrického poháru.

KAMSO MARA #23

přezdívka: Kamil
datum narození: 24. 12. 1994
výška: 186 cm
váha: 76 kg
velikost kopaček: UK 10
preferovaná noha: levá
ideální post: střední záložník
fotbalový vzor: konkrétního hráče nemám, ale vždy se mi líbil Romaric N´Dri a Pascal Feindouno
oblíbený klub: Barcelona
oblíbený doplňkový sport: basketbal
oblíbené jídlo: svíčková
oblíbený nápoj: coca-cola, fanta
oblíbený filmový žánr: seriál Okresní přebor

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec KEEN
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rengl