FC Slovan Liberec | Byla to velmi dobrá prověrka, myslí si o duelu s Drážďany Mészáros
Menu Další Zavřít Zavřít
25.03.2022

Byla to velmi dobrá prověrka, myslí si o duelu s Drážďany Mészáros

Ondřej Marko
Görlitz/Liberec - Slovan si reprezentační pauzu zpestřil duelem s druholigovými Drážďany. Na stadionu v Görlitz svedl před početnou diváckou kulisou vyrovnaný souboj, který skončil jen těsnou prohrou 1:2. Jedinou naši branku vstřelil Ľubomír Tupta. „Byla to pro nás dobrá zkouška, teď se hlavně musíme soustředit na Teplice,“ komentuje zápas Karol Mészáros, který odehrál 80 minut na postu levého obránce.

Dneska jste tady v Görlitz absolvovali zápas proti druholigovému německému týmu Dráždany, tak jaký to byl pro vás zápas?
Byla to velmi dobrá prověrka, protože jsme během reprezentační pauzy mohli odehrát kvalitní zápas. Věděli jsme zhruba jaký styl se hraje v německé druhé Bundeslize, a to celkem jednoduchý fotbal s velkým důrazem na souboje. Zároveň však velmi rychlý. Přesně takový ten zápas i byl. Takže si myslím, že to bylo dobré zpestření toho volna, které během reprezentační pauzy máme.

Ty sis na své lajně velmi zaběhal, souhlasíš?
Ano, bylo toho dost, ale očekávali jsme to. Snažil jsem se tam z levé obrany podporovat útok co nejvíce to šlo, provádět záběhy a podobně. Myslím si, že jsme byli i dost nebezpeční. Měli jsme mnoho dobrých akcích, ale občas prostě nebyla tak dobrá finální fáze. Často stačil pouze trochu přesnější míč a mohla z toho být šance na gól. Teď se ale musíme hlavně soustředit na Teplice, ale byla to pro nás dobrá zkouška.

Na utkání dorazilo hodně místních fanoušků, tak jaké to bylo hrát před takovou kulisou?
Určitě to bylo příjemnější, než kdyby to tu bylo prázdné. Když by to tak bylo, tak by místní hřiště bylo ještě vinou atletické dráhy, opticky obrovské. Věděli jsme, že Drážďany mají výborné fanoušky, trochu i fanatické. Takže super, že dorazili i takhle na přípravné utkání. Samozřejmě se každému hráči hrálo lépe, fotbal se totiž hraje pro fanoušky. Bylo super hrát před tak početnou diváckou kulisou.

Po delší době budete mít volný víkend, tak jak ho využiješ?
Těším se za rodinou domů. Navštívím rodiče, prarodiče, bratry a další. Děti se také velmi těší. Určitě strávíme celý víkend doma a v neděli se už vracíme zpět.

Víme o tobě, že tvůj syn v Liberci také sportuje. Můžeš prozradit, jakému sportu se věnuje?
On je hrozně hyperaktivní, takže musí někde svojí energii vybít. Hraje hokej za Bílé tygry, zároveň i fotbal ve Slovanu. Zatím ho to táhne na oba dva sporty. Když se ho zeptám, co by byl radši, tak mi odpoví, že v zimě bude hokejista a v létě zase fotbalista (smích). Uvidíme, netlačíme na něj. Zatím to dělá proto, že ho to baví. Často jsme už my sami s manželkou unavení z toho, jak ho musíme rozvážet na tréninky. Rádi bychom si dali volno, ale on zkrátka jde a baví ho to. Jsem rád, že ho baví stejné sporty jako mě, je to super. Pevně věřím, že i mladší syn má k tomu vlohy. Ten už by také rád chodil na všechny tréninky, na to ale ještě potřebuje rok dva.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Gasservis KEEN
Mediální partneři
Náš region Radio Blaník Liberec