FC Slovan Liberec | Bývalý hráč Slovanu František Altman byl uveden do Síně slávy libereckého sportu
Menu Další Zavřít Zavřít
07.02.2023

Bývalý hráč Slovanu František Altman byl uveden do Síně slávy libereckého sportu

Šimon Knopp
Liberec - V libereckém Centru Babylon se 6. února udělovaly ceny v pravidelné anketě Sportovec roku Liberecka. Fotbalové mužstvo Slovanu mělo zastoupení hned v několika kategoriích. Kromě týmového úspěchu a dvou individuálních cen byl do Síně slávy libereckého sportu uveden pětaosmdesátiletý František Altman, který dříve nastupoval v dresu Slovanu Liberec.

Fotbalové mužstvo Slovanu Liberec bylo oceněno za předchozí rok a v kategorii „kolektiv dospělí“ se umístilo na čtvrtém místě, cenu převzal prezident klubu Zbyněk Štiller. Speciálně byli oceněni i dva naši fotbalisté. V kategorii „jednotlivci dospělí“ se na 10. příčce umístil záložník a reprezentant do 21 let Lukáš Červ, který skleněnou trofej převzal osobně. Na čtvrté místo dosáhl útočník a aktuálně druhý nejlepší střelec české nejvyšší soutěže Mick van Buren, jenž od ligového jara obléká dres Slavie Praha. Za něho cenu převzal ředitel Slovanu Pavel Marek.

Další ocenění si odnesl bývalý liberecký fotbalista František Altman, který byl ve svých 85 letech uveden do Síně slávy libereckého sportu. V našem tehdy druholigovém týmu působil na přelomu 50. a 60. let. Po konci fotbalové kariéry se začal věnovat trenérské činnosti a několik let byl členem republikové komise mládeže při ČFS.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek Pulsklima
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus