FC Slovan Liberec | Chaluš: Filipa podpoříme. Dokázali jsme držet pohromadě jako tým
Menu Další Zavřít Zavřít
07.08.2021

Chaluš: Filipa podpoříme. Dokázali jsme držet pohromadě jako tým

Redakce
Mladá Boleslav/Liberec – Trpká remíza. Slovan vstoupil do utkání s nováčkem z Hradce aktivně, po vyloučení Filipa Havelky nakonec duel dospěl do remízového stavu 1:1. Jak těžkou defenzivní šichtu hodnotí stoper Matěj Chaluš?

Co k zápasu říct?
Po událostech, které se staly, si výsledku ceníme. Vytěžili jsme maximum, co jsme mohli, i když jsme měli nějaké další šance. Soupeře jsme kromě standardek do ničeho ze hry nepustili, ale hráli jsme téměř celý zápas v deseti, takže remízu brát musíme.

Jak složité bylo ustát tlak ze standardních situací?
Věděli jsme, že má Hradec velkou sílu právě v nich a vyloučení to jen podpořilo. Byli jsme pod tlakem, náročné to samozřejmě je, ale škoda jen, že jsme tu jednu situaci neuhlídali...

Co budete v kabině říkat Filipu Havelkovi?
Co mu budeme říkat? Podpoříme ho. Byla to hloupost, ale jsme tým a chtěli jsme to dokázat i na hřišti. Vstup do zápasu se nám povedl, byli jsme dobře nahecovaní, připravení a odhodlaní, chtěli jsme za každou cenu vyhrát. Fotbal je pokaždé jiný, nakonec máme bod... Jsme rádi, že dokážeme držet pohromadě jako tým, myslím, že jsme ukázali sílu.

Každopádně druhé vyloučení ve třech zápasech není úplně dobrá vizitka...
Možná si na to budeme pomalu zvykat (směje se). Samozřejmě je hrát v deseti těžké, úplně nevím, co bude říkat Filipovi trenér, ale my jsme ho podpořili a podpoříme, aby byl v klidu. Stát se to může každému, celý tým byl odhodlaný zvládnout zápas za něj.

Odpoutali jsme se z posledního místa. Může první bod nakopnout?
Nevím, jestli zrovna ten bod... Je to ztráta, jeli jsme do Mladé Boleslavi vyhrát, ale spíš nám daleko víc pomůže soudržnost. Ukázali jsme, že jsme jeden tým a dokážeme hrábnout jeden za druhého, na to můžeme stavět mnohem víc než na remíze.

Jak jste na tom byli se silami? Přišlo mi, jako kdybyste v posledních minutách měli větší fyzický fond než soupeř.
Každý to měl asi trochu jinak. Jsme každopádně dobře připravení, přípravu jsme měli náročnou. Už sezony předtím se ukázalo, že tento styl funguje, musíme z toho těžit. Pro nás obránce to bylo náročné, protože jsme vzadu pořád skákali a běhali. Pomohlo, že jsme měli připravené krajní záložníky Matyho (Jana Matouška) a Mesziho (Karola Mészárose), mohly přijít čerstvé síly, což pro nás bylo důležité.

Jak se hrálo s kapitánem Janem Mikulou? Zvládli jste ohlídat vše až na jeden rohový kop.
Myslím, že zatím každý zápas hrála jiná stoperská dvojice, teď jsme to zvládli. Bavili jsme se o utkání s Mikym hodně předem, řekli jsme si, jak to budeme hrát. Byli jsme dobře připravení, pak jsme se posunuli do bloku a následně šlo hlavně o organizaci, kterou jsme podle mě zvládli. Škoda té jedné neuhlídané standardky, ale nevím, kolik jich soupeř měl. Vážně hodně...

Byl bod maximem?
Budu se opakovat, ale tvrdím, že soupeř ze hry stoprocentní šanci neměl. Trefil tyč, ale my měli také nějaké závary a akce. Rondič měl šanci, Matoušek nedosáhl těsně na balon... Mohli jsme mít trošku štěstí, pak by šlo třeba vytěžit víc, ale bod musíme prostě brát.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker NET-SYSTEM
Mediální partneři
Rádio Impuls Hitrádio Contact