FC Slovan Liberec | Chaluš před Plzní: Pořád nejsme tam, kde bychom být chtěli
Menu Další Zavřít Zavřít
09.12.2021

Chaluš před Plzní: Pořád nejsme tam, kde bychom být chtěli

Redakce
Liberec – Proti Bohemians vstřelil svůj premiérový liberecký gól v lize, Matěj Chaluš se během aktuálního ročníku usídlil v obraně nastálo. „To, že jsme pohromadě a moc se netočíme, je lepší pro všechny,“ uvědomuje si 23letý stoper, kterého těší výsledkový vzestup po nepovedeném startu sezony.

Těší tě, že jsi před časem správně předpověděl zlepšené výkony a vzestup tabulkou?
Těší mě to moc. Je pravda, že jsem to říkal, ale na druhou stranu není pořád nikdo spokojený. Nejsme tam, kde bychom chtěli být. Věříme, že vzestup bude pokračovat.

Z hlediska výkonů je potřeba ještě zapracovat na defenzivě, případně bránění standardních situací? Obrana zaznamenala zatím v sezoně jen tři nuly.
Pracujeme na tom, ale souvisí to také s osobní zodpovědností každého hráče. Nedařilo se nám, dostávali jsme hloupé branky, ale má to také svoje pozitiva. Vidíme, že jsme schopni zápasy otáčet. Ukazujeme si, že máme sílu. Každopádně za mě jako za stopera bych byl určitě rád, aby čistých kont bylo víc.

Jak tě těší, že ses nastálo usadil v základní sestavě?
Pro každého hráče je důležité, aby měl pravidelné vytížení. Jsem moc rád, že nastupuji, mohu pomáhat a jsem součástí vzestupu. Doufám, že to bude pokračovat a i moje výkony půjdou nahoru s každým zápasem.

Pomáhá ti, že hraješ vedle Dominika Plechatého, s nímž jsi nastupoval už v mládežnických reprezentacích?
Jednoznačně. Jsem strašně rád, že Plechy přišel. Myslím, že spolu máme nadstandardní vztah a zrovna na stoperském postu je to důležité. Věříme si na hřišti i mimo něj, což se projevuje.

Jste spokojeni s tím, jak vás „diriguje“ Milan Knobloch, který vás teď několikrát podržel?
Nevidím úplně rozdíl. Je důležité, aby gólman mluvil a to Míla dělá. Teď nás hodně podržel, což mu určitě do budoucna pomůže. Poslední zápas měl navíc nadstandardní rozehrávku nohama. Tím, že obrana drží pohromadě a moc se netočí, je to dobře pro všechny a i pro Mildu.

Věříš, že přibudou i další branky na osobní konto? První gól za Slovan se ti podařilo dát až nedávno proti Bohemians...
Věřím, že přibydou. Věřím si totiž daleko víc než předtím, i když jsem měl třeba šanci, dříve mi to tam prostě nepadalo. Doufám, že se budu zapojovat do víc akcí ať už po standardkách, nebo vyloženě akcích dopředu.

Zhoršilo se počasí, před tréninkem musíte absolvovat cestu busem a navíc se připravujete na umělé trávě. Je to velká komplikace?
Cesty autobusem zabírají zhruba deset minut, nejde o nic strašného. Bez toho by to bylo lepší, zůstávali bychom na stadion. Ale nedá se nic dělat, jsme v Liberci, kde je během tohoto období velká zima. V Doubí mají na druhou stranu kvalitní umělku.

Budete si před utkáním z Plzní připomínat i únorovou výhru 2:0 z minulé sezony?
Utkvělo nám to v hlavě. S každým týmem se dá hrát, tento rok je soutěž strašně vyrovnaná. Nejen mně, ale i ostatním klukům se určitě vybaví zápas z minulé sezony, kdy jsme tam dokázali vyhrát. Budeme chtít tři body, chceme je každý zápas.

Může být výhoda, že se vykartoval Jhon Mosquera?
Nevím, jestli jde o výhodu. Mají dobrý tým, kde působí mnoho individualit. To, že se drží nahoře, o něčem vypovídá. Mají nejlepšího střelce soutěže, na nějž si musíme dát pozor, ale nejen na něj. Každý hráč umí dát gól, musíme být zkrátka obezřetní.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pulsklima Libea
Mediální partneři
Beat radio Hitrádio Contact