FC Slovan Liberec | Chybí nám klid ve finální fázi, pojmenoval příčinu neúspěchu Ševčík
Menu Další Zavřít Zavřít
04.08.2018

Chybí nám klid ve finální fázi, pojmenoval příčinu neúspěchu Ševčík

Tomáš Honzejk
LIBEREC - První půlhodinu se nic moc nedělo. Poté se ale rozjel kolotoč šancí a gólů. Vaněček zmrazil Slovan gólem z voleje. Rychlé vyrovnání na 1:1 zařídil hlavou nejmenší muž na hřišti Ševčík. "Gól hlavou jsem dal naposledy někde v žácích," pátral v paměti po podobném kousku blonďatý záložník.

Je domácí remíza s Teplicemi ztráta?

Určitě ano. Chtěli jsme vyhrát. Měli jsme více ze hry, ale většina našich centrů nenajde ty správné hráče. To nás tíží, protože ve finální fázi, o které to je, nám to trochu skřípe. Na góly se strašně nadřeme.

Oba góly jsme dostali po standardních situacích. Kde vidíš příčinu?

Už před zápasem jsme se na to soustředili. Říkali si, že je v Teplicích silný Vaněček a on nám z toho dá dva góly. Přesně z těch situací, o kterých jsme mluvili jak před zápasem, tak o poločase. Uděláme dvě chyby, které nás stojí body. My máme takové výpadky. To se nám nesmí stát.

Jak proti Plzni, tak dnes jsme hráli fyzicky náročný fotbal i přes vysoké teploty. Cítíš, že je to recept na silnější soupeře?

V Liberci je to založené jak na mladém kádru, tak velké fyzičce. Těžíme z toho, že můžeme 90 minut lítat po hřišti a zatlačit i silné soupeře.

Jak bys popsal svůj gól?

Čekal jsem centr od Potoka (Roman Potočný pozn. red.), takže jsem šel na přední tyč. Balon šel dost nízko, takže jsem se do toho položil rybičkou a míč lehce trkl do brány.

Skóroval si hlavou jako nejmenší hráč na hřišti. Co ti k tomu dopomohlo?

Byl to hodně nízký centr a ještě jsem skákal do rybičky. Nebyl to tedy žádný hlavičkový souboj. (úsměv)

Kolik si dal gólů hlavou v kariéře?

Nevedu si žádné statistiky. Naposledy nejspíš někde v žácích.

Co chybělo k tomu, abychom vstřelili vítěznou branku?

Určitě větší klid ve finální fázi. Máme hodně centrů do vápna, které nenajdou spoluhráče. V tom vidím hlavní problém.

Trenér říkal, že zrajete jak víno. Hrajete pro oko diváka, ale nedaří se vítězit. Může to být i nezkušeností?

Trenérovi nebudu odporovat (úsměv). Možná to bude nezkušeností. Máme mladé mužstvo. Někteří začínají hrát premiérově ligu. Musí si to sednout. Musí si věřit a tlačit to očima i vším ostatním. Potom to tam začne padat.

Oproti minulým sezónám máš důležitou roli v týmu. Jak si to užíváš?

Užívám si to hodně. Za prvé hraju a za druhé mám hodně míčů a když má hráč hodně míčů, tak ho to na hřišti baví. Teď mám takovou roli, že mě fotbal baví a naplňuje.

Jak se zatím zapojili nově příchozí hráči?

Nejlépe se zatím daří Pázlikovi (Jan Pázler pozn. red.), který dává góly. Všichni ale makají na 100%. Ještě je brzy, aby někdo začal extra vynikat. Jsou tu chvíli a vše si musí pořádně sednout.

A jak sis s nimi sedl?

Tady kdo přijde do kabiny, tak ho každý vezme. Jak jsem přišel já nebo teď právě další kluci, vždy je tu skvělé přivítání a rychlé zapadnutí do kolektivu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Inago
Mediální partneři
Beat radio rtm plus