FC Slovan Liberec | Další ligové kolo je tu. Slovan přivítá na svém stadionu Mladou Boleslav
Menu Další Zavřít Zavřít
16.09.2022

Další ligové kolo je tu. Slovan přivítá na svém stadionu Mladou Boleslav

Tomáš Honzejk
Liberec - Na stadion U Nisy v sobotu zavítá oblíbený soupeř Slovanu. Mladá Boleslav zde naposledy zvítězila před více jak čtrnácti lety! Konkrétně 5. dubna 2008. Z dalších 15 zápasů pod Ještědem jen 4x remizovala a hned 11x odjížděla bez bodu. Slovan navíc se Středočechy prohrál naposledy 31. července 2016, tehdy padl na jejich stadionu 0:3. Prodloužíme sérii 12 zápasů bez porážky proti tomuto soupeři? Zápas se odehraje v sobotu 17. 9. od 16:00. Buďte u toho a přijďte hráče podpořit přímo na stadion!

Online prodej vstupenek

FK Mladá Boleslav - po špatném vstupu do sezony zlepšující se forma

Středočeši, vedeni bývalým trenérem Slovanu Pavlem Hoftychem, neměli příliš dobrý start do soutěžního ročníku. V prvních čtyřech kolech si připsali pouhé dva body za remízu ve Zlíně a doma s Jabloncem. Poté prohráli dvakrát shodně 1:3 na hřišti brněnské Zbrojovky a doma s pražskou Spartou. Až v pátém kole se mohli radovat z plného bodového zisku, když porazili Pardubice v Ďolíčku 3:0. Následovala domácí prohra s Hradcem Králové 1:2 a výhra 2:0 v Českých Budějovicích.

V posledním ligovém kole hostila Mladá Boleslav tým z Uherského Hradiště, tedy Slovácko. Branky byly k vidění dvě a obě padly v nastavení poločasů. Hosty ze Slovácka poslal ve 46. minutě do vedení střelou z voleje Iráčan Merchas Doski, který se tak po Slavii prosadil ve druhém ligovém utkání po sobě. Parta Martina Svědíka už sahala po třech bodech. Jenže hraje se až do závěrečného hvizdu, což Středočeši ukázali v plném znění. V 93. minutě rozehráli rohový kop, odražený míč mimo shluk těl si našel Ladislav Krobot a jeho střelu zastavila až síť za hostujícím brankářem. Jednalo se o první ligový gól tohoto hráče, který tak zařídil domácím bod za remízu 1:1.

Po osmi odehraných kolech tým z města automobilů uzavírá prostřední skupinu na desátém místě ligové tabulky. Na svém kontě má devět bodů za dvě vítězství, tři remízy a stejný počet porážek při vyrovnaném skóre 11:11. Nejlepším střelcem týmu je se čtyřmi přesnými zásahy nestárnoucí Milan Škoda. Stejný počet gólových přihrávek, tedy čtyři, má na svém kontě druhý boleslavský matador Marek Matějovský. Co se týče dění mezi třemi tyčemi, tak v prvních šesti utkáních hájil boleslavskou branku Martin Polaček a hned dvakrát vychytal čisté konto. V posledních dvou utkáních si ale do brány stoupl Jan Šeda a také on v jednom případě nepustil žádný míč za svá záda. Trenér Hoftych by měl mít k dispozici všechny hráče z aktuální soupisky.

FC Slovan Liberec - ligová výhra v Ďolíčku a pohárový postup do třetího kola

Slovanu se v letošním ročníku poměrně daří. Poslední domácí utkání sice prohrál s mistrovskou Viktorií Plzeň 0:1, ale skoro po celou dobu zápasu byl lepším týmem a diváci si mohli užívat pohledný fotbal ze strany svěřenců trenéra Kozla. V předchozím kole pak Severočeši zavítali po necelém měsíci do pražského Ďolíčku, kde se utkali s domácími Bohemians. Slovan měl skvělé vstupy do obou poločasů. V tom prvním otevřel skóre už ve druhé minutě Matěj Valenta a ve druhé půli přidal po přibližně stejné době druhý gól Lukáš Červ. Po více jak šesti letech jsme se tak mohli radovat z výhry na hřišti Bohemians, když Slovan zvítězil 2:0.

Uprostřed týdne se modrobílý tým vydal do Rokycan, kde jej čekal zápas v rámci druhého kola MOL Cupu. Hráči nic nepodcenili a od začátku šli za vítězstvím, když se v první čtvrthodině hned dvakrát prosadil kapitán Gebre Selassie. Do poločasu skóroval ještě Fukala. Za domácí snížil chvíli před pauzou Glazer. Pár minut po začátku druhé půle se krásně trefil Varfolomejev a na konečných 5:1 upravil skóre v předposlední minutě Michael Rabušic.

Do pohárového utkání se již zapojil Maksym Talovjerov, který si odpykal dvouzápasový trest za červenou kartu proti Olomouci. Naopak chyběli například Christian Frýdek a Matěj Valenta. První jmenovaný pro zranění a druhý z důvodu vyloučení proti Bohemians. Z dvouzápasového trestu si tak Matěj už jeden zápas odpykal. Trenér Kozel ale určitě nebude mít k dispozici Mohameda Doumbiu a Ahmada Ghaliho, kteří jsou již delší dobu zapsáni na seznamu zraněných hráčů.

Po osmi odehraných kolech se Slovan nachází na třetí příčce ligové tabulky se ziskem čtrnácti bodů za čtyři výhry, dvě remízy a dvě porážky. Svěřenci trenéra Kozla se prosadili 14x a inkasovali osm branek. Společně s Plzní mají druhý nejlepší útok ligy. Nejvíce branek nastřílel nizozemský útočník Mick van Buren, a to pět. Na dva góly přihrál Christian Frýdek, který ale do utkání nejspíše nezasáhne. Olivier Vliegen odchytal všech osm ligových zápasů a v tom posledním zapsal první nulu v letošní sezoně. Povede se mu udržet druhé čisté konto v řadě? Přijďte jemu a celému týmu fandit v sobotu od 16 hodin na stadion U Nisy!

Vsaďte si u Tipsportu!

I na domácí zápas proti Mladé Boleslavi si můžete vsadit u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si vítěze, přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury iQLANDIA
Mediální partneři
eFotbal Beat radio