FC Slovan Liberec | Další náročný souboj, Slovan bude v neděli hostit plzeňskou Viktorii
Menu Další Zavřít Zavřít
13.08.2021

Další náročný souboj, Slovan bude v neděli hostit plzeňskou Viktorii

Redakce
Liberec – Náročný vstupní program pokračuje, Slovan čeká souboj s plzeňskou Viktorií. Soupeř, který se pere o účast v Konferenční lize, je zatím stoprocentní, co se ligových bojů týče, a figuruje na druhé příčce tabulky o skóre za Spartou. Vzájemný duel startuje v nedělních 19 hodin.

FC Viktoria Plzeň - Dvě fronty a sbírání koeficientu

Na domácí scéně vstoupili Západočeši do ligového kolotoče velmi úspěšně, třikrát totiž vyhráli totožným výsledkem 2:1. Přehráli Mladou Boleslav, Bohemians i Slovácko, které minulý duel dohrávalo duel – podobně jako naše mužstvo – s červenou kartou. Po třech kolech má Plzeň plných devět bodů a kladné skóre 6:3.

V mezinárodním měření se partě kouče Michala Bílka podařilo projít ve druhém předkole přes Dynamo Brest, paradoxně opět po dvou výhrách 2:1. První náraz západočeské družiny přišel až ve Walesu, tamním The New Saints podlehla 2:4. Odvracela navíc drtivou porážku 0:4, v posledních minutách duelu se podařilo skórovat Beauguelovi a Ba Louovi.

Právě dvě závěrečné trefy nakonec Viktoria proměnila v postup. Po domácím dramatu se šťastným koncem udolala soupeře po výhře 3:1 až v penaltovém rozstřelu. Finále kvalifikace svede Plzni do cesty bulharský celek CSKA Sofia.

Nejzajímavější pohyby v týmu Plzně:

Jhon Mosquera, Slovan ➤ Plzeň

Zdeněk Ondrášek, Plzeň ➤ FCSB

Modou N´Diaye, Táborsko ➤ Plzeň

Ondřej Mihálik, Plzeň ➤ České Budějovice (host.)

David Limberský, Plzeň ➤ Domažlice

FC Slovan Liberec - první bod i sbírání karet

Slovan chytl v úvodních čtyřech duelech hned tři účastníky evropských pohárů. Po neúspěšných soubojích se Slováckem (0:1) a Spartou (0:5) naše mužstvo remizovalo s nováčkem z Hradce Králové 1:1, premiérový liberecký gól nového ročníku přitom vstřelil Michael Rabušic. Teď přijde na řadu duel s Plzní.

Také v minulém kole musel Slovan absolvovat podstatnou část minutáže v deseti. Theodor Gebre Selassie sice bude realizačnímu štábu po odseděném trestu k dispozici, po poslední červené kartě ovšem nebude moct nastoupit Filip Havelka, který bude kvůli dvouzápasovému trestu chybět i v příštím kole v Českých Budějovicích.

Slovan se odpoutal od posledního místa v tabulce, pod ním jsou ale jen Teplice, které dosud nebodovaly. Pokud ještě nemáte vstupenku na nedělní zápas, bližší informace si můžete přečíst v tomto článku. Duel A-týmu startuje v neděli od 19 hodin. Přijďte náš tým podpořit v dalším těžkém a důležitém ligovém boji.

V sobotu domácí premiéra béčka i žen

Už v sobotu hraje své premiérové domácí utkání sezony ČFL také naše B-mužstvo, které bude na Městském stadionu od 10:30 hostit Bohemians. Do nejvyšší soutěže zároveň vstupují ženy Slovanu, jež přivítají v Chrastavě Plzeň, startují v sobotu od 11:00.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled FITING SERVIS
Mediální partneři
rtm plus Liberecká drbna