FC Slovan Liberec | Další prověrka! Slovan hraje na hřišti předposlední Příbrami
Menu Další Zavřít Zavřít
05.03.2021

Další prověrka! Slovan hraje na hřišti předposlední Příbrami

Redakce
Liberec – FORTUNA:LIGA pokračuje. Naše mužstvo zamíří v rámci 22. kola na hřiště o skóre předposlední Příbrami, která doposud vyhrála jen dvě ligová utkání. Slovan naopak v posledních pěti duelech nejvyšší soutěže neprohrál. Střetnutí startuje v sobotu ve 14:00.

1. FK Příbram – Tuhý boj o záchranu

Pro našeho nadcházejícího soupeře má každé následující utkání velkou váhu. Do konce soutěže zbývá dvanáct kol a po posledním z nich se budou sestupové pozice týkat hned tří celků. Příbram je prozatím s dvanácti body o skóre předposlední, ale má k dobru odložený zápas na Spartě, na dně tabulky figuruje Opava a 16. příčka patří Brnu.

Svěřenci kouče Pavla Horvátha měli od začátku jara velmi těžký los, postupně narazili na Jablonec (1:2), Pardubice (0:1), Slavii (3:3), Opavu (0:0) a Slovácko (1:4). Z pětice ostrých zápasů nakonec vyválčili dva body, po dalších z nich sahali i v Jablonci a v Ďolíčku proti Východočechům, v obou případech však inkasovali ke konci duelu.

Nejproduktivnějším hráčem soupeře je exliberecký útočník Radek Voltr se třemi zásahy. Dva góly vstřelili Tomáš Pilík, Stanislav Vávra a Emmanuel Antwi. Asistencím na klubové úrovni vévodí znovu Voltr, Martin Nový a Mihailo Cmiljanovič, všichni mají dvě. Mezi třemi tyčemi odchytal většinu utkání Ondřej Kočí, ve třinácti startech zapsal tři čistá konta.

Z hlediska historických statistik je dlouhodobě úspěšnější Slovan, který zvítězil ve třiadvaceti utkáních z celkových třiačtyřiceti. Osmkrát vyhrála Příbram (z toho sedmkrát na domácí půdě) a dvanáctkrát zápas skončil remízou. Na jaře Slovan zvítězil U Nisy 3:0, když vstřelil hattrick střídající Michael Rabušic. Předtím ale Příbramští loni v červnu na domácí půdě zvítězili 2:1.

FC Slovan Liberec – Postup v poháru i top pětka

Naše mužstvo uzavírá v rámci ligové tabulky nejlepší pětku. V posledních pěti kolech neprohrálo, když porazilo Plzeň, Zlín a Pardubice, remizovalo naopak s Českými Budějovicemi a Karvinou. Slovanu se zadařilo i v rámci MOL Cupu, v němž pozdní brankou Jakuba Peška proti Dynamu postoupil do čtvrtfinále.

Slovan Na Litavce v posledních pěti utkáních třikrát vyhrál a dvakrát prohrál. Vzájemný ligový souboj zároveň naposledy skončil remízou 3. srpna 2014, od té doby se pokaždé jeden z celků radoval. Historicky nejúspěšnějším střelcem duelů s Příbramí je s pěti brankami Michael Rabušic, jemuž k tomuto zápisu výrazně pomohl už zmiňovaný podzimní hattrick.

Rabušic je stále nejúspěšnějším střelcem Slovanu v aktuální sezoně FORTUNA:LIGY, dal už sedm branek. Šest tref má Kolumbijec Jhon Mosquera a čtyři Imad Rondič. V asistencích vede křídelní duo Pešek – Mosquera, které má čtyři a tři gólové nahrávky. V bráně naskočil do 16 utkání Filip Nguyen a vychytal šest nul, Milan Knobloch má jednu ze šesti startů.

Utkání s Příbramí startuje v sobotu od 14:00. Držte našim klukům na dálku palce!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec iQLANDIA
Mediální partneři
rtm plus Radio Blaník Liberec