FC Slovan Liberec | Další výzva pro naše mužstvo! Slovan přivítá Plzeň
Menu Další Zavřít Zavřít
22.11.2018

Další výzva pro naše mužstvo! Slovan přivítá Plzeň

Redakce
Liberec - Naše mužstvo čeká další, velmi těžká prověrka. Na domácím trávníku přivítá mistrovskou Viktorii. Plzni přitom bude chybět nejlepší střelec Michael Krmenčík. Duel startuje v pátek s úderem osmnácté hodiny.

FC Viktoria Plzeň

Druhé mužstvo tabulky se může opřít o konzistentní výkony. V patnácti ligových zápasech získalo hned jedenáct výher, dvakrát remizovalo a jen dvakrát prohrálo. Může se navíc pyšnit kladným skóre 22:13. Viktoria ztrácí dva body na první příčku, zároveň má ale hned pětibodový náskok na třetí Spartu.

Kouče Pavla Vrbu teď asi trápí hlavně dvě věci: remíza v posledním ligovém kole s Příbramí a zranění útočníka Viktoriánů číslo 1 - Michaela Krmenčíka. Ten po sedmi ligových brankách z úvodu sezony už do dalších bojů nezasáhne.

Druhé místo klubových střeleckých statistik ovládá Roman Procházka (3 branky) a Jakub Řezníček (2 branky). Hned sedm dalších hráčů má na svém kontě gól. Z hlediska přihrávek se nejlépe vedlo dvojici David Limberský, Aleš Čermák, která nasbírala už dvě nahrávky. V brance se prostřídali dva gólmani. Matúš Kozáčik a Aleš Hruška. První zmiňovaný odchytal deset zápasů, v nichž si připsal šest čistých kont, druhý má na kontě pět zápasů a dvě nuly.

Plzeň během aktuálního ročníku působí i v základní skupině Ligy mistrů. Po prohrách s Realem (1:2) a AS Řím (0:5) i remíze s CSKA Moskva (2:2) Plzeňští přivítali ve svém zápase roku Bílý balet na svém trávníku. V dlouho očekávaném utkání nedokázali navázat na příznivý výsledek z prvního vzájemného duelu na půdě španělského giganta a soupeři podlehli vysoko 0:5.

Historická tabulka vzájemných ligových zápasů

FC SLOVAN LIBEREC FC VIKTORIA PLZEŇ
43 ZÁPASY 43
16 VÝHRY 15
12 REMÍZY 12
15 PROHRY 16
49 VSTŘELENÉ GÓLY 51
51 INKASOVANÉ GÓLY 49
111 ŽLUTÉ KARTY 99
4 ČERVENÉ KARTY 7
2 PROMĚNĚNÉ PENALTY5

FC Slovan Liberec

Naše mužstvo v posledních třech zápasech potvrdilo nárůst formy. Nejprve remizovalo na horké jablonecké půdě 0:0 a poté porazilo Mladou Boleslav i Slovácko 1:0. Zároveň také vybojovalo postup do čtvrtfinále MOL Cupu, když v odvetě taktéž přehrálo celek z Uherského Hradiště poměrem 1:0. To vše v konečném součtu znamenalo v obou soutěžích pozici mezi nejlepšími osmi týmy, v žebříčku FORTUNA:LIGY se Liberečtí drží na sedmé příčce s třiadvaceti body.

Nyní však čeká svěřence Zsolta Hornyáka pořádně těžká prověrka. Postaví se proti Plzni, která okupuje druhou příčku tabulky. Opřít se Slovan opět bude moct o kapitána Radima Breiteho, jemuž vypršel zápasový distanc po čtyřech žlutých kartách. Do tréninku už se pomalu zapojují i dlouhodobí marodi Mara a Malinský.

Slovan naposledy Viktorii porazil v Plzni v roce 2013 díky brankám Michaela Rabušice a Luboše Huška, a to poměrem 2:1. Na domácím trávníku dokonce až v sezoně 2007/2008, kdy U Nisy vyhrál 2:0 po gólech Jana Blažka a Jana Nezmara.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
RR group service s.r.o Kraintek
Mediální partneři
Beat radio Hattrick