FC Slovan Liberec | Dalším soupeřem Slovanu v Turecku je ukrajinský tým FC Metalist Charkov
Menu Další Zavřít Zavřít
23.01.2022

Dalším soupeřem Slovanu v Turecku je ukrajinský tým FC Metalist Charkov

Šimon Knopp
Side/Liberec - Po dvou utkáních, ve kterých se Slovan představil proti rumunskému celku Chindia Târgoviște a polskému týmu Warta Poznań, narazí liberečtí fotbalisté v Turecku na lídra druhé nejvyšší ukrajinské ligy - FC Metalist Charkov. Dokážou zvítězit potřetí v řadě? Výkop duelu je naplánován na pondělních 13 hodin středoevropského času.

FC Metalist Charkov

Metalist je staronový klub sídlící v městě Charkov hrající druhou nejvyšší ukrajinskou soutěž. Oficiálně vznikl v roce 1925, ale po velkých finančních problémech mu byla odebrána herní licence a klub musel být „znovu založen“. Jde o příběh trochu připomínající pražské Bohemians. Celá situace se totiž zkomplikovala, když se část bývalého vedení rozhodla založit jiný klub (FC Metalist 1925 Charkov), který momentálně hraje v nejvyšší ukrajinské soutěži. Avšak celek, s nímž se utká Slovan, nastupuje zatím o soutěž níže. Nicméně v dosavadní sezóně má velmi dobře našlápnuto. Nachází se totiž po 20 kolech na prvním místě s 53 body a jedinou prohrou. S náskokem 11 bodů a se skóre 52:9 jasně vévodí tabulce.

Ukrajinský klub, který vyhrál v minulé sezóně třetí nejvyšší ukrajinskou soutěž, dostal právo se hlásit k původní značce týmu, který má velmi bohatou historii. Založen byl již v roce 1925 a od roku 2008 do roku 2013 vždy patřil mezi tři nejlepší celky ukrajinské ligy. Své zápasy hraje na stadionu s kapacitou přes 40 000 diváků, který byl zrekonstruován v roce 2009 a hrálo se na něm i EURO 2O12.

Metalist má celek složen nejen z fotbalistů ukrajinské národnosti, na soupisce bychom totiž nalezli také Brazilce, Francouze, Kolumbijce či Angličana. Nejlepším střelcem týmu je se 14 brankami Brazilec Matheus Peixoto. Do klubu navíc v zimním přestupovém období už přišli další zahraniční legionáři, a to z Argentiny a Ekvádoru.

Charkov mimo ligovou soutěž stále bojuje i v ukrajinském poháru. Zde postoupil již do čtvrtfinále, kde mu bude soupeřem Zorya (4. tým v nejvyšší ukrajinské lize). V Turecku už Metalist odehrál jeden zápas, v němž si poradil s bulharskou Slavií Sofia jednoznačným výsledkem 5:0.

Přípravné utkání proti tomuto kvalitnímu soupeři začne v pondělí 24. ledna v 15 hodin tureckého, tedy v 13 hodin našeho času. Ze zápasu nabídneme zde na webu aktualizovanou reportáž. Ve fotogalerii si už teď můžete prohlédnout další fotky z hotelu i tréninkového areálu v Side.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Zámečnictví Prošek Star taxi
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec