FC Slovan Liberec | Dát gól momentálně nejlepšímu týmu ligy je neskutečné, říká o premiéře Králíček
Menu Další Zavřít Zavřít
05.07.2020

Dát gól momentálně nejlepšímu týmu ligy je neskutečné, říká o premiéře Králíček

Ondřej Marko
Liberec – Svitavský rodák, kterému je pouze 18 let, u nás v Liberci hraje od minulého roku. Prošel si hradeckou akademií a hrál v reprezentacích U15 až U17. V zápase se Slavií (1:3) zažil svoji ligovou premiéru a minutu na to i premiérový gól.

Kdy ses dozvěděl o nominaci na zápas se Slavií a připravoval ses nějak speciálně?
Už týden zpětně byly nějaké náznaky, šlo akorát o to, že jsem měl předtím tréninkový výpadek na čtyři týdny a nebyl jsem úplně fyzicky nachystán. Zapracovali jsme na tom, dneska jsem něco málo odehrál, ale i tak to bylo cítit. Jsem rád, že jsem mohl nastoupit. Snažil jsem se být klidný a moc si nepřipustit, že jde o Slavii. I když to je těžké, tak doufám, že jsem úplně nezklamal.

Byla to pro tebe skoro ideální premiéra, dal jsi branku. Bylo to výjimečné i tím, že byla proti Slavii?
Dát gól momentálně nejlepšímu týmu v české lize je neskutečné, o tom jsem ani nesnil. Jsem teď hrozně šťastný, škoda že jsme nevyhráli nebo neremizovali. Jedeme ale dál a budeme se připravovat na Plzeň.

Na hřiště jste přišli společně s Janem Šulcem, který ti u branky asistoval, říkal vám na to trenér něco? Stihli jste se pobavit?
Ještě jsme to nestihli, ale se Šulcikem se známe už od béčka Slovanu. Nějaké zápasy jsme spolu už odehráli, takže nebylo těžké si na něj zvykat.

V zápase se Slavií jsi dostal šanci, co budeš muset dělat pro to, aby ses v áčku udržel?
Trénovat víc než kdykoliv jindy. Je vidět, že to je ještě o několik stupínků výše než liga, kterou jsem hrál doposud. Jenom tréninkem a tvrdou prací, pokorou v tréninku i mimo. Děkuji strašně klukům z áčka, že mě vzali mezi sebe. Myslím, že máme dobrou partu a snad to bude pokračovat dál.

Karet a zranění je hodně, myslíš, že máš ještě šanci dostat příležitost?
To je samozřejmě na trenérech. Byl bych strašně rád, kdybych tu šanci od nich dostal jako dneska. Snad jsem nezklamal a uvidíme, co bude příště.

Kluci nevyužili první šance v pohárovém finále pro postup do evropských pohárů, teď máme další dvě příležitosti. Buď duel v Plzni, nebo následné kvalifikační utkání. Co udělat, aby alespoň jedna z nich vyšla?
Dát víc gólů než soupeř. Musíme jít naplno do každého zápasu a každý zápas vyhrát, nic jiného se udělat nedá.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco Crytur
Mediální partneři
Hattrick rtm plus