FC Slovan Liberec | Díky skvělým podmínkám máme odtrénováno 100 %, pochvaluje si kondiční soustředění Miroslav Holeňák
Menu Další Zavřít Zavřít
13.01.2020

Díky skvělým podmínkám máme odtrénováno 100 %, pochvaluje si kondiční soustředění Miroslav Holeňák

Tomáš Honzejk
KYPR/LIBEREC - Hráči polykají dávky na kondičním soustředění na Kypru, kde nabírají fyzičku na jarní část sezóny. Ve volné chvíli nám asistent trenéra Míra Holeňák prozradil, jak zatím probíhá soustředění a jak si všichni vedou. Hráči ale nejsou jediní, kdo zlepšuje svou kondici. "I my trenéři se samozřejmě udržujeme," prozradila s úsměvem klubová legenda Slovanu.

Jak jste spokojeni s podmínkami pro trénink a zázemím na Kypru?

S podmínkami jsme maximálně spokojení. Ať už jsou to hrací plochy, posilovna, zázemí hotelu, jídlo, regenerace, moře nebo počasí. Vše je v naprostém pořádku a vytváří nám to skvělé podmínky pro trénink.

Daří se plnit tréninkový plán?

Vzhledem k perfektním podmínkám, o kterých jsem mluvil, plníme tréninkový plán na 100 %.

Jak významná je role kondičních trenérů a jaké používají vybavení na soustředění?

Jelikož jsme na kondičním soustředění, hrají zde kondiční trenéři velkou roli. Tréninky plánujeme společně všichni trenéři dohromady. Při trénincích na atletickém oválu ale mají hlavní slovo právě oni. Velkou výhodou je práce s moderními technologiemi, například GPS trackery. Tomáš Pupkay umí data z nich velmi dobře vyhodnotit a slouží nám to pro optimalizaci a dávkování tréninkových jednotek. Umí nám to vyhodnotit, kolik toho kluci naběhají a v jaké intenzitě a mnoho dalších užitečných věcí. Podle toho sestavujeme následující trénink, abychom hráče nepřetěžovali, ale aby zároveň netrénovali málo.

Jak jsou na tom hráči zatím po zdravotní stránce?

Menší zdravotní problémy si na Kypr přivezl Honza Mikula, ale už je zdravý a trénuje naplno. Při modelovém utkání, které jsme zde hráli, si odrazil patu Aleš Nešický, ale už se dává dohromady a věříme, že to bude v pořádku. Větší zdravotní problémy se nám naštěstí vyhýbají, což je moc dobře.

Jak si vedou hráči z naší akademie, tedy Radim Černický a Kristian Michal?

Oba hráči jsou velmi příjemným překvapením a vedou si dobře. Tréninkové dávky, jak na atletickém oválu, tak na hřišti, zvládají bez problémů. Při herních činnostech drží krok s ostatními.

Jak jsou podobná soustředění důležitá pro utužení tzv. týmového ducha?

Soustředění jsou v tomto ohledu velmi důležitá. Hráči se poznají daleko lépe a více než při klasickém programu v domácích podmínkách. Tráví veškerý čas spolu. Hlavně tedy na pokoji masérů je vždy plno (úsměv). Tím se tvoří parta, která je v kolektivním sportu hodně důležitá. V Liberci to vždy bylo založeno na dobré partě a táhnutí za jeden provaz.

Jak se udržují trenéři v kondici? Trénujete někdy s hráči?

Výborná otázka na trenéry (smích). Nejvíc v kondici se z trenérského štábu udržuje Pavel Medynský, který chodí každý den běhat. Jeden den před snídaní dokonce stihl uběhnout snad 20 kilometrů. Samozřejmě se udržujeme všichni. Běhat chodí i Mára Čech s kondičním trenérem. Já se občas také zapojím, například jsem se zapojil do tréninku na atletickém oválu. Pavel Hoftych je zase takový náš turista. Ještě snad nebyl trénink, kdy by s námi odjel autobusem. Vždy odchází po svých pěšky a tím se také udržuje v kondici.




Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Avej Vending
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact