FC Slovan Liberec | Dnešní výhru jsme potřebovali, raduje se střelec Rondić po Opavě
Menu Další Zavřít Zavřít
21.04.2021

Dnešní výhru jsme potřebovali, raduje se střelec Rondić po Opavě

Ondřej Marko
Opava/Liberec – Hráči Slovanu zvítězili po čtyřech nevítězných soutěžních duelech. V rámci české nejvyšší ligy se představili na půdě poslední Opavy. Po třech utkáních byl také konečně zlomen střelecký půst. Velkou roli v tom hrál Imad Rondić, který dnes sám jednu branku vstřelil, na druhou pak excelentně přihrál. Kvůli čtvrté žluté kartě však nebude moci nastoupit v příštím kole.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání?

Vyhráli jsme, takže jsme určitě spokojení. Myslím, že jsme i dobře hráli, snažili jsme se. Vytvářeli jsme si šance a dvě z nich jsme využili. Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě.

Dnes jsi jeden gól vstřelil, na další přihrál. Jak se ti dneska se Sadílkem hrálo? Vypadalo to na dobrou spolupráci.

Samozřejmě jsem rád, když jsem dal gól a měl asistenci. Jsem rád, že jsem takhle pomohl týmu, protože dlouhou dobu jsme už nedali branku. Dneska nám to konečně padlo. Se Sáďou (Sadílkem, pozn. red.) se nám dobře hrálo, myslím, že jsme toho hodně odběhali a branky jsme si zasloužili. Každopádně je to ale práce celého týmu, takže není důležité, kdo ve finále ten gól vstřelí.

Je to dobré pro psychiku, že jste ten střelecký půst zlomili?

Určitě, dnešní výhru jsme potřebovali, protože nás teď čeká utkání s Boleslaví a pak se Spartou. Zkusíme se vytáhnout nejvíc, co můžeme, abychom se udrželi v první šestce.

Ještě než jste stříleli góly, tak tam měla Opava gólovku. Pro vás dobře, že jste ji přečkali, Opavu to pak docela srazilo. Souhlasíš?

Ano, při té jejich šanci nás Milan (Knobloch, pozn. red.) dobře podržel. I před jejich šancí jsme hráli dobře a po ní jsme s naší hrou pokračovali. Nakonec jsme díky ní dali naše branky.

Jakou jste dneska měli od trenéra vymyšlenou taktiku?

Především jsme chtěli hrát jako tým. Před zápasem na rozcvičce jsme se všichni cítili tak, že dneska utkání musíme zvládnout a budeme hrát jako jeden. Řekl bych, že se nám to i povedlo na hřišti. Chtěli jsme hodně běhat, vyhrávat mnoho soubojů.

V úvodu druhé půle jsi měl ještě dvě velké příležitosti, jednak ohrožení brány těsně za půlkruhem a poté břevno po centru Koscelníka. Mrzí tě, že ti tam toho dnes nespadlo víc?

Samozřejmě, jako útočník jsem hladový po gólech, chci jich dát co nejvíce můžu. Myslím si, že v těch šancích jsem se snažil dobře. V té první jsem to chtěl zkusit hned z otočky, nechtěl jsem nad tím moc přemýšlet. V druhé jsem podle mě dobře zpracoval míč a zkusil vypálit. Nakonec z toho bylo břevno. Musím být spokojený s tím, že jsem hrál, dal gól a především pomohl týmu.

Lituješ ještě té žluté karty? Nebudeš teď moci nastoupit...

Samozřejmě, že mi je líto, že nemůžu hrát. Chtěl bych totiž hrát každý zápas, jako každý hráč. Bohužel, tohle je fotbal, taková jsou pravidla. Pokračujeme dál. Kluci budou hrát proti Bolce, budu je sledovat a podporovat. Pak zase budu nachystaný na Spartu.

Zároveň jsi byl fanoušky zvolen nejlepším hráčem zápasu, jak moc si toho ceníš?

Jak jsem říkal, hlavně, že jsme vyhráli. Po dlouhé době jsme dali gól, to je hlavní. Tohle je takový bonus pro mě.

Dnešní terén vypadal poměrně dobře, jak se na něm hrálo?

I před zápasem jsme se bavili s kluky o tom, že trávník vypadal opravdu dobře. Opravdu se na něm dalo kvalitně hrát, i po zemi. Musím pochválit lidi, kteří to měli na starost, protože odvedli dobrou práci.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Rádio Impuls Hitrádio Contact